Knappe overwinning bij afsluiting van het seizoen voor JO8-1G

1e klasse 1

26 mei 2018 10:00

Onbekend

Terug van weggeweest

Daar zijn we dan weer, een verslag van de wedstrijd van de JO8-1G en meteen eentje waar veel over te vertellen is! Door verschillende redenen heeft u wat verslagen moeten missen van dit team, maar nu zijn we er weer... en direct voor jullie een spannend, maar spetterende overwinning.

Terugblik

Voordat we deze allerlaatste wedstrijd van 2017-2018 voor u verslaan, nog een korte terugblik op het afgelopen seizoen:
De eerste helft van het seizoen, stond uiteraard in het teken van een welverdiend kampioenschap. Met slechts 3 verliespunten en een overweldigend positief doelsaldo van meer dan 100! wist het team de titel binnen te slepen en werd dit gevierd met een leuke oefenwedstrijd tegen Heeswijk. Daarna werden alle spelers gehuldigd en konden we dus terugkijken op een geslaagde eerste helft van het seizoen.

Wel was het duidelijk dat dit team wat meer tegenstand kon gebruiken dan het had in de 3e klasse waarin het in de eerste helft van de competitie uitkwam. Na twee oefenwedstrijden werd dan ook besloten om niet naar de tweede klasse te promoveren, maar naar de eerste klasse. Een hele stap, maar dat is goed opgepakt door het team!

Tegen teams als b.v. Rhode, Blauw Geel, Festilent en Gemert is het niet erg als daar niet van gewonnen wordt. Sommige van onze tegenstanders waren duidelijk beter, maar in eigenlijk alle wedstrijden gaven we goed tegenstand en wisten er zelf altijd wel minimaal 3 of 4 te scoren. Het was goed dat we met meer tegenstand te maken kregen, en dat er ook gewerkt moest worden. Dat is beter gegaan, complimenten voor alle spelers! De volgende stap is dat we nog meer als een team gaan spelen. Vaak zag je al goede passes en leuke aanvallen en dan wisten we ook gelijk te scoren, maar daar kunnen we allemaal nog in groeien.

Uiteindelijk wisten we van de 10 wedstrijden er 2 te winnen en 1 gelijk te spelen. Een mooie score!

Uit naar Gemert

Gemert is uiteraard altijd lastig. Een grote club, met maar liefst 3 teams in de hoofd en eerste klasse. Wij speelden tegen de JO8-3, een team dat de eerste 4 wedstrijden in deze competitie allemaal wist te winnen. Dus we wisten al dat het een zware tegenstander zou worden. Maar met het lekkere weer en de vele supporters van Avesteyn zette iedereen zijn beste beentje voor.

Rens keepte de eerste helft en Joep de tweede en ze deden het beide (weer!) bijzonder goed in de goal. Met goed uitkomen en goede reddingen wisten ze een aantal goede kansen van Gemert tegen te houden. Intussen was onze voorhoede ook goed op dreef. Met Koen en Natangwe in de spits en Tim er vlak achter, wisten we de tegenstander al vroeg vast te zetten. Daar kwamen dan ook twee goede goals uit in de eerste helft, beide gescoord door Natangwe. In de tweede helft werd de druk van Gemert wat groter op onze goal. Gelukkig bleef iedereen hard werken ondanks het warme weer en wist onze verdediging (met name Lars, Ruben en Eva) de voorsprong vast te houden.

Uiteindelijk wist dan toch Eva met een ver afstandsschot en Natangwe met een mooie counter een score van 5-4 in ons voordeel op het bord te zetten. De laatste minuten duurde tergend lang, maar was daar toch eindelijk het verlossende fluitsignaal en sloten we deze wedstrijd met een knappe overwinning af.

Afsluiting seizoen - 'moeders aan de bak'

We gaan met zijn allen het seizoen met een aantal leuke activiteiten afsluiten. Zo staat voor woensdag de wedstrijd tussen Avesteyn JO8-1G en de moeders op de agenda om 18:00u. Iedereen uiteraard van harte welkom bij dit spektakel!

Daarna hebben we op 2 juni en 9 juni nog een toernooi bij Avanti en Prinses Irene en het teamuitje op zaterdag 16 juni.