Avesteyn JO13-1

1e klasse 1

12 mei 2018 11:00

Onbekend

Om de titelaspiraties waar te maken diende er vandaag gewonnen te worden in Oss. Ondanks de koppositie speelde de concurrentie minder wedstrijden in een erg chaotische competitie. Cito had nog maar vier wedstrijden gespeeld en wij al zeven.
Als reserve begonnen vandaag Rion, Tjeu, Jesse en Egy.
Cito ging furieus van start. Een vrije trap op een gevaarlijke positie belandde op de lat waardoor we meteen al goed weg kwamen.
Het leek erop dat we voetballend het initiatief namen echter was het Cito die meer en meer tot voetballen kwamen.
Cito kwam op een 1-0 voorsprong doordat we achterin de bal niet goed weg kregen door slap en slecht uitverdedigen. Daarnaast maakten we het ons zelf moeilijk door overtredingen te maken op gevaarlijke plekken.
Gelukkig bleef het 1-0 voor Cito bij de rust. Daarnaast mag gezegd worden (wat ook in de rust gebeurde) dat we een hele zwakke en slappe eerste helft speelde.
In de tweede helft kwamen Jesse en Tjeu in het veld. (Rion en Egy waren in de eerste helft al ingevallen)
De tweede helft startte direct veelbelovend. Eindelijk was er overtuiging, ging het spel beter en werd dat stapje extra wel gezet.
Met een zondagschot van afstand maakte Sander er 1-1 van.
Ondanks enkele mooie schoten op goal en redelijk grote kansen bleef de stand 1-1 op het scorebord staan.
Na exact 30 minuten floot de strak maar onpartijdig leidende scheidsrechter af en konden we het doen met één puntje.

Komende woensdag gaan we op het sportpark van Avesteyn om 18.30 uur voor de winst tegen WEC.