Steen- en Stokstraat 6
5473RN
HEESWIJK-DINTHER
tel. 0413-292289

Avesteyn JO17-2 trad thuis aan tegen Trinitas JO17-4 uit Oisterwijk in een gewijzigde opstelling. Doordat we een aantal afwezigen hadden kregen we steun van Kevin, Aaron en Frenk. Na de flater van vorige week kreeg het team eerst een goed gesprek van de leiding. Je kunt niet altijd winnen, maar je kunt wel altijd je best doen. En dat zouden ze vandaag dus moeten laten zien.

In de eerste helft werd duidelijk dat het gesprek geholpen had. Iedereen deed goed zijn best en dat resulteerde al rdelik snel in een 1-0 voorsprong. Kevin gaf de bal voor, en een overstapje van casper zorgde ervoor dat Kaim een vrije schietkans kreeg die hij goed afrondde. Niet veel later scoorde Kaim opnieuw, nu kreeg hij de bal van Aaron en kon de keeper het schot niet goed keren. De gasten uit Helvoirt bleven echter gevaarlijk en nog voor de rust kwamen ze terug tot 2-1.

In de tweede helft bleef het spannend met kansen aan beide zijden. Halverwege de tweede helft leek Avesteyn de wedstrijd in het slot te gooien. Een ingooi van Casper zette Kaim aan tot een dribbel richting doel en met een bekeken schot voltooide hij zijn hattrick. Toen een Trinitas speler even later geel kreeg en ze zij vijf minuten met 10 man verder moesten, leek de wedstrijd beslist. Maar zoals wel vaker blijkt dan een team in de minderheid erg lastig. En door twee snelle doelpunten werd het vijf minuten voor tijd 3-3.  De gasten wilden erop en erover, maar dat liet Avesteyn niet gebeuren. Vlak voor tijd snelde Aaron met de bal richting de achterlijn, zijn voorzet was te lastig voor Kaim, die wel gezien had dat Wessel er beter voor stond. Het handige overstapje was ideaal voor Wessel die koel de winnende 4-3 tegen de touwen schoot.

Avesteyn revancheerde zich op deze manier heel goed voor de wedstrijd van vorige week. Met goed spel, volle inzet en positieve coaching kon met drie verdiende punten bijschrijven.