Duyn en Daelseweg 12
5391EE
NULAND
tel. 073-5327257

De uitwedstrijd van Avesteyn JO17-2 tegen Nulandia JO17-2 was op voorhand al een beladen duel. Een paar maanden geleden stonden beide tams ook al in Nuland tegenover elkaar, en due punten bleven toen door een dubieuze strafschop in Nuland. Avesteyn moest het dit keer zonder Ezra doen, en ook Just bleek tijdens de warming up te ziek te zijn om te beginnen. Met nog een paar licht geblesseerden en/of niet fiitte spelers hadden we een krappe selectie met een halve wisselspeler, maar begonnen we desalniettemin vol vertrouwen aan de wedstrijd.

In de eerste helft ging het spel gelijk op. Beide teams kregen geen heel grote kansen en de bal was vooral op het middenveld te vinden. Maar vanaf net voorbij de middencirkel kreeg Avesteyn de eerste echte kans. Kaim mocht een vrije trap nemen en zag dat de Nulandse keeper nog druk bezig was met het neerzetten van een muur terwijl de scheidsrechter al had gefloten. Zijn schot zeilde over de keeper en viel net onder de lat binnen: 0-1.  dat was ook de ruststand.

In de tweede helft werd Nulandia gretiger en werd het duel ook wat grimmiger, niet in het laatst omdat ook de toeschouwers langs de lijn zich nadrukkelijk met de wedstrijd en de arbitrage gingen bemoeien. Dat sloeg ook over op de spelers waardoor er een stevige pot voetbal ontstond. Vanuit een vrij trap voor de thuisclub kwam Nulandia na een kwartier spelen op gelijke hoogte. Daarna gingen beide teams verbeten op zoek naar de winnende treffer. Met volop inzet en strijd van beide kanten was het niet gek dat de scheidsrechter af en toe zijn handen vol had. Dat resulteerde er uiteindelijk in dat eerst een speler van Nulandia geel kreeg, en later ook Tom dezlefde prent te zien kreeg.

Na exact 80 minuten spelen werd er afgefloten en konden beide teams leven met een punt.