2 december 2017 11:30

Scheidsrechter

Robert Offermans

Onbekend

De ploeg die zou winnen zou een flinke stap zetten naar het kampioenschap. De sfeer was goed…de jongens hadden er zin in.

We begonnen in een 4-4-2 formatie met duidelijke afspraken over wie wie zou oppakken.

Tjeu en Joost begonnen als reserve, maar zouden snel invallen, omdat we wilde spelen met een fitte aanval.

Zowel Heeswijk als Avesteyn begonnen fel en met volle inzet aan de wedstrijd. Je kon zien dat er iets op het spel stond.

Het spel speelde zich meer af op de helft van Heeswijk met wat kleine kansen. Zo ging Davy vrij vroeg in de wedstrijd op de goal af met 3 verdedigers in zijn nek. Helaas werd zijn schotgeblokt.

In de 8ste  minuut liep Sander met een goede dribbel de 16 meter binnen en werd van achteren geraakt. De scheids oordeelde dat het geen strafschop was. Jammer.

De eerste keer dat Heeswijk in de buurt kwam van de goal (14de  minuut) was uit een corner. De bal viel bij de eerste paal en werd in de kluts geraakt en viel over Teun heen. Wat een pech: 0-1.

Meteen daarna kregen we een vrije trap ruim buiten de 16, maar Stan kreeg ‘m helaas net niet over de keeper van Heeswijk heen.

Ook Jesse kreeg nog een goede kans door alleen op de keeper af te gaan, maar helaas bleef de

bal onder diens voet steken. Direct daarna miste de ingevallen Tjeu een kans voor open goal.

Avesteyn was in deze fase beter maar het lukte helaas niet om de kansjes te verzilveren, dankzij goed keeperswerk aan de andere kant.

Heeswijk werd iets sterker en kwam vaker op de helft van Avesteyn. Zo ook in de 21 minuut: een aanval over de rechterflank. Er volgde een voorzet die werd geraakt door een verdediger van ons, waarbij de bal een raar effect kreeg en hoog op de goal afging. Teun kon de bal in

eerste instantie nog wegslaan, maar moest toezien hoe de bal van dichtbij werd binnengetikt: 0-2.

Het laatste deel van de eerste helft was vooral een wedstrijd op het middenveld met veel strijd en inzet aan beide zijden.

Rust.

De 2de helft was van een ander niveau. Heeswijk en Avesteyn hielden elkaar in evenwicht op het middenveld. Beide zonder echt te voetballen. Wij kregen nog wel de beste kansen met schoten van Sander en Joost, waarbij de keeper van Heeswijk wederom het geluk aan zijn zijde had en de bal net langs zag gaan.Ook een indraaiend schot in de 16 van Davy en een voorzet van de inschuivende Tim werden goed gepareerd door de Heeswijkse keeper.We gingen iets meer risico nemen achterin door 1 op 1 te gaan spelen, maar helaas kwamen we niet verder dan nog wat schoten van Davy en Sander.

De inzet was goed, maar helaas was deze week het geluk niet aan onze zijde.

Volgende week de laatste wedstrijd tegen WEC.