Voskuilenweg 2 A
5428GT
VENHORST
tel. 0492-351772

Voor de eerste wedstrijd in de nieuwe competitie ging Avesteyn JO17-2 op bezoek bij Venhorst JO17-1. Wessel en Jairo ontbraken vandaag.
In de eerste helft werd vrij snel duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Venhorst zal wel wat feller in de wedstrijd, de spelers waren ook gemiddeld wat groter en fysiek sterker. Maar de beste kansen waren voor Avesteyn, een schot van Casper knalde echter helaas op de kruising en Rens raakte de paal. Zodoende werd de rust met 0-0 bereikt.

In de tweede helft liet Avesteyn zien niet bang te zijn voor de tegenstander. Er werden felle maar faire duels uitgevochten. In de verdediging stonden Just, Tom, Stijn, Pim en Ezra hun mannetje en zij zorgden ervoor dat Venhorst niet echt gevaarlijk kon worden. Bovendien stond Jari ook vandaag weer een prima partij te keepen. Helaas maakte de scheidrechter echter een inschattingsfout toen Tom met een goede sliding tijdens een counter van Venhorst de bal wegtikte.  De scheidsrechter dacht dat de man gespeeld werd en de bal niet geraakt werd. De protesten konden hem echter niet overtuigen en de bal ging op de stip. Jari was kansloos op de inzet en zo kwam de thuisclub op 1-0.

Avesteyn liet zich echter door deze tegenslag niet uit het veld slaan. De ruggen werden gerecht en vanaf het middenveld werden de aanvallers regelmatig in stelling gebracht. Dat resulteerde uiteindelijk in de verdiende gelijkmaker toen Rens over links opstoomde en vanaf de achterlijn de bal strak voorgaf. Bij de tweede paal kwam Nils inlopen en hij schoot de bal beheerst binnen.
Over en weer ontstonden nog wat kleine kansen maar doelpunten leverde dit niet meer op. Ondanks de onterechte penalty was een puntendeling wel een goede weergave van de verhoudingen op het veld.