Avesteyn JO13-1 – Rhode JO13-2 6 – 0 (3-0)

23 september 2017 11:30

Onbekend

Vandaag, zaterdag 23 september, speelden we onze eerste competitiewedstrijd thuis tegen Rhode op het hoofdveld wat er keurig bij lag.
Aan de terreinknechten zou het dus niet liggen.
Teun van de Boom stond in de goal met medewerking van de coach van D2, onze concurrent. Dank hiervoor. Vanaf het begin hadden we een veldoverwicht en probeerden voetballend door de defensie van Rhode te komen. Rond de 15e minuut resulteerde dit in een 1-0 voorsprong. Sander verstuurde een hele mooi pass diep op Davy die keurig afrondde.
Een tweede goal bleef in de lucht hangen.
Davy maakte een omhaal na een vrije trap van Sander. Helaas ging deze bal voorlangs. Niet veel later een foutje van Rhode op het middenveld en een goed doorjagen van Davy maakte diezelfde Davy de 2-0.

Even later een corner van Stan die bij Sander terecht kwam en op goal schoot. In een rebound stond Joost op de juiste plek en tikte de 3-0 in. Avesteyn bleef vanuit de verdediging en middenveld naar voren voetballen wat resulteerden in mooie aanvallen. In de rust werd Teun weer overgeheveld naar de D2 en ging Joost keepen.
Andere frisse gezichten waren Jens en Tim en even later ook Rion die allen goed invielen.
Direct was er weer een overwicht en werd er goed getikt. Na een mooie aanval een goede voorzet van Jens die door middel van een (halve) volley werd afgemaakt door wederom Davy, 4-0. Een mooie aanval via drie a vier tussenstations werd keurig door Rion afgewerkt. 5-0 alweer.
De 6-0 kwam tot stand uit een vrije trap vanaf rand zestien.
Stan wist de bal keurig links langs de muur in de linkeronderhoek te plaatsen. Een mooie en welverdiende overwinning door de juiste inzet en spelvreugde.