4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 16

Steen- en Stokstraat 6
5473RN
HEESWIJK-DINTHER
tel. 0413-292289

Voor de eerste keer trad Avesteyn JO17-2 aan met het voltallige team. Iedereen was fit en aanwezig. En ze hadden er zin in! Ze begonnen ook goed aan de wedstrijd en creëerden al snel de eerste kansen. Het was dan ook geen verrassing dat na een minuut of zes de thuisclub op voorsprong kwam. Een verre hoekschop van Owen bereikte Casper. Zijn schot kon door de keeper nog uit de kruising getikt worden, maar Kaim stond klaar om de rebound binnen te schieten. Vrij snel daarna werd de voorsprong  verdubbeld. Owen gaf een diepe bal op Rens  die de bal over de uitgekomen keeper heen kon lepelen. SBC kwam er niet echt aan te pas, de verdediging van Avesteyn stond als een huis. Het werd zelfs 3-0 toen Kaim van grote afstand de bal hoog het doel in schoot, buiten het bereik van de keeper. De ruststand werd 4-0 door Rens, die een vanwege hands gegeven strafschop wist te benutten.

In de tweede helft bleef Avesteyn de bovenliggende partij. SBC kreeg wel wat kansen, maar Jari was vastbesloten om vandaag de nul te houden. Na een kwartiertje in de tweede helft stuurde Kaim Wessel op pad. Deze had al een paar kansen gehad en was nu trefzeker met een fraaie lob over de keeper.  Daarna was de paal nog tweemaal de redder voor de gasten, Kaim en Tijn stelden het aluminium op de proef.
Tot slot wist Jairo vijf minuten voor het eind de stand op 6-0 te brengen. Hij ontving de bal van Nils en met een fraai diagonaal schot liet hij de keeper kansloos.