4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 16

Prins Willem Alexander Sportpark 24
5461XL
VEGHEL
tel. 0413-365704

Avesteyn JO17-2  had ook deze week in de uitwedstrijd tegen Blauw-Geel JO17-5 een aantal afwezigen en geblesseerden. Gelukkig konden Yorick en Dex het team compleet maken, waarvoor onze dank.
Blauw-Geel begon feller dan wij aan de wedstrijd. Onze spelers lieten zich wat overbluffen en we keken halverwege de eerste helft, mede door wat foutjes van onszelf, tegen een 0-3 achterstand aan. Pas op dat moment begonnen we wat schroom van ons af te gooien en werd er feller op de bal gezeten. Gevolg was dat we wat kansen kregen en daardoor ook meer zelfvertrouwen. Via een assist van Kaim wist Rens de 3-1 te scoren en nam Avesteyn meer het initiatief. Blauw-Geel werd teruggedrongen door goed opbouwend werk van achteruit. Kort voor de rust kregen we een hoekschop die werd genomen door Kaim. De hoge bal kwam bij bij de tweede paal waar de mee opgekomen Ezra hem knap kon binnen koppen. De ruststand werd daarmee 3-2.

In de tweede helft bleven de teams aan elkaar gewaagd. Blauw-Geel maakte vervolgens vanuit een buitenspelsituatie de 4-2. Het vlagsignaal van de grensrechter werd door de scheidsrechter bij gebrek aan een VAR niet overgenomen. Beide teams kregen vervolgens nog een aantal kansen, maar voorin stond bij Avesteyn het vizier net niet meer op scherp. Achterin bleef de Avesteyn verdediging echter goed stand houden en anders stond altijd Jari nog in het doel. Ondanks een aantal goede reddingen kon hij echter toch niet voorkomen dat de thuisclub toch nog de 5-2 kon scoren.

Al met al was iedereen uiteindelijk tevreden over het getoonde spel. De gevreesde inmaakpartij is het zeker niet geworden. Knap dat de jongens ondanks een snelle 3-0 achterstand zich nog goed hersteld hebben. Dat toont karakter en inzet, een goede basis voor het vervolg van het seizoen.