4e klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 16

Steen- en Stokstraat 6
5473RN
HEESWIJK-DINTHER
tel. 0413-292289

Vanwege een aantal afwezigen en geblesseerden had Avesteyn JO17-2 de hulp ingeschakeld van Thies, Sverre en Stan. In hun splinternieuwe tenues stonden de jongens klaar om de eerste overwinning binnen te slepen. Dat zou dan moeten gebeuren in een thuiswedstrijd tegen FC de Rakt JO17-1.
Maar het eerste deel van de wedstrijd kwamen de oranje-zwarten er nog niet erg aan te pas. En het was dan ook verdiend dat de Udenaren na een kwartier spelen op voorsprong kwamen. Pas daarna kwam Avesteyn wat meer in het spel en ontstonden de eerste kansen. Tien minuten voor de rust kwam Thies aan de bal doordat Jairo goed storend werk verrichtte. Vrijwel vanuit stand wist Thies de bal in de verre kruising te schieten. Zodoende stond er met de rust 1-1 op het scorebord, hoewel FC de Rakt toch duidelijk de bovenliggende partij was.

In de tweede helft was het opnieuw FC de Rakt die het sterkst begon. Dat resulteerde al heel snel in een hoekschok die even afgeslagen leek, maar in de rebound werd het toch 1-2. Maar Avesteyn gaf zich niet gewonnen, en met name Sverre zorgde met snelle uitbraken voor een aantal gevaarlijke kansen. Na een kwartiertje in de tweede helft kreeg Stijn de bal aangespeeld van Sverre, en met een mooi geplaatst hoog schot wist Stijn de bal over de keeper in het doel te schieten waardoor we op 2-2 kwamen. Niet veel later was het opnieuw Sverre die op kon rukken met de bal. Zijn voorzet bereikte dit keer Thies die met zijn tweede doeplpunt Avesteyn op voorsprong bracht. Vervolgens werd het zelfs 4-2 toen Ezra met een diepe bal Sverre op pad stuurde. Met een bekeken schuiver wist Sverre zijn goede spel te belonen met een doelpunt.
FC de Rakt wist de spanning nog wel terug te brengen in de wedstrijd door een paar minuten voor tijd 4-3 te maken. Maar Avesteyn liet zich niet van de wijs brengen en vakkundig werd de wedstrijd uitgespeeld zonder nog kansen weg te geven. Al met al een verdiende overwinning op basis van de inzet in de tweede helft.