Waterval 9
5427HL
BOEKEL
tel. 0492-323175

De vakantie zit er weer op. Vandaag begon het voetbalseizoen voor Avesteyn JO15-3 met een bekerwedstrijd, uit tegen Boekel Sport JO15-3. Aangezien Ties en Thomas niet mee konden doen kregen we hulp van Jesse als invaller. Omdat we geen vaste keeper hebben moesten we even improviseren. Sven gaf aan dat hij het deze wedstrijd wel wilde proberen, en zonder direct alles te verklappen kan ik wel zeggen dat hij dat uitstekend gedaan heeft.

In de eerste helft bleek dat de twee teams behoorlijk aan elkaar gewaagd waren. Over en weer waren er wat kansen, maar het vizier stond nog niet op scherp. Emir en Emar stonden in het centrum van de verdediging goed opgesteld, terwijl Pim en Yanick als backs er voor zorgen dat de tegenstander niet gevaarlijk kon worden. Ook in de andere linies werd door iedereen goed gewerkt en werden de duels niet geschuwd. Met 0-0 gingen we de rust in.

In de tweede helft ging het ook lange tijd gelijk op. Maar toen de wolken boven het veld donkerder begonnen te worden kregen we steeds meer de overhand. Halverwege de tweede helft leek Jairo ons op voorsprong te schieten, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Niet veel later werd het echter alsnog 0-1 toen Rafael de bal naar Stijn speelde, en hoewel Stijn vanwege een lichte blessure had aangegeven vandaag niet goed te kunnen schieten, bleek hij toch nog genoeg kracht in zijn benen te hebben om de Boekelse keeper met een schot te passeren.

De verdiende voorsprong werd in de slotfase niet meer uit handen gegeven, mede dankzij een aantal goede reddingen van keeper en aanvoerder Sven. Hij keepte alsof hij nooit anders gedaan had en hield vandaag knap de nul. Dankzij de overwinning zijn we door naar de volgende ronde van de bekercompetitie. Volgende week hebben we de eerste wedstrijd van de gewone competitie. Hopelijk houden we het goede gevoel een week vast.