onverdiende nederlaag voor Avesteyn JO12-1

Avesteyn JO12-1JM

3e klasse 14

29 februari 2020 11:15

Onbekend

Avesteyn JO12-1 speelde in Boerdonk de inhaalwedstrijd tegen Keldonk/Boerdonk JO12-1. Er stond een stevig windje, maar verder was het prima voetbalweer. Luc en Demian waren er deze keer niet bij.
In het eerste kwart waren we het meest in balbezit en creëerden we ook een aantal kansen. Maar het duurde toch even voor we ook wisten te scoren. Vanuit een indribbel gooide Casper de bal hoog voor de goal. Gedragen door de wind vloog de bal echter zo door de grabbelende handen van de keeper in de verre bovenhoek: 0-1. Niet veel later een zelfde situatie vanaf ongeveer dezelfde plek. Casper nam de indribbel opnieuw op zijn pantoffel, nu schampte een Boerdonks hoofd (of Keldonks?) de bal en verdween de bal opnieuw in het doel: 0-2. Uit een van de spaarzame kansen voor de gastheren werd echter ook gescoord zodat bij de eerste time-out een 1-2 stand op het bord stond.
In het tweede en derde kwart bleef het spelbeeld hetzelfde. Vrijwel alle kansen waren voor ons, maar de bal wilde er niet meer in. In het laatste kwart gebeurde waar de leiders al voor waarschuwden; een oude voetbalwet trad in werking. Een paar minuten voor tijd werd van achteruit de bal zo in de voeten van de tegenstander gespeeld. Deze buitenkans werd niet onbenut gelaten en de 2-2- werd binnengeschoten. Keldonk en Boerdonk veerden op en binnen een minuut schoten ze zelfs ook nog de 3-2 binnen. Totaal tegen de verhouding in, maar daar koop je niets voor.
Zo konden we naar huis met een onverdiende nederlaag. wijze les voor de volgende keer: kansen benutten en de bal in de voeten spelen van je medespelers.