Avesteyn JO12-1JM

3e klasse 201

28 september 2019 11:00

Onbekend

Avesteyn JO12-1 vertrok naar Keldonk zonder Tom en Thomas. Maar door onze brede selectie was dat geen probleem en hadden we toch nog één wissel over. We speelden bovendien geen kwarten vandaag, maar twee keer 30 minuten. Een goede wedstrijd dus om ook de conditie te testen. Daarnaast snakte iedereen ook naar de eerste overwinning van het seizoen. Gehamerd werd daarom op het geconcentreerd en fel spelen en zorgen dat er goed overgespeeld wordt.
We begonnen goed aan de wedstrijd, zoals we dat meestal doen. De kunst is vooral om dat ook de hele wedstrijd vol te houden. De eerste kansen waren voor ons maar de bal wilde er nog niet in. Maar een hoekschop van Stef werd door Sven net genoeg geraakt om recht voor de voeten van Demian te eindigen. Hij schoot goed de 0-1 binnen. De ban was gebroken en al snel konden we de voorsprong uitbouwen. Met een puntgave hattrick van Sven (twee assists van Jurre en een van Demian) werd het 0-4.
Bij die stand dachten we dat we de buit al binnen hadden, en gingen minder als een team spelen maar rende iedereen naar voren om ook een doelpunt te maken. Dat gaf Keldonk/Boerdonk de kans om met een paar scherpe uitvallen de achterstand terug te brengen tot tot 2-4. Maar nog voor het rustsignaal klonk werd het 2-5 toen Ties met een fraai schot de lat raakte en Jurre er als de kippen bij was om de rebound binnen te schieten.
In de tweee helft bleven we goed voetballen. Stef en Casper hielden op het middenveld het spel goed breed en brachten veel ballen naar voren. Achterin stonden Luc en Ties goed te verdedigen. Ook Jort verrichte een paar fraaie reddingen maar kon niet voorkomen dat halverwege de tweede helft toch de 3-5 viel. Dat was het sein om toch nog even een stapje extra te doen om de zege niet gevaar te brengen. Op aangeven van Demian wist Jurre te schoren, zijn eerste schot strandde op de goede keeper maar de rebound verdween in de touwen.
Ook Sam moest even later twee keer aanleggen om te scoren. Zo liepen we uit naar 3-7. Het laatste doelpunt kwam van de voet van Demian op aangeven van Sam. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-8 en gingen de punten verdiend mee terug naar Dinther. Al met al een goede wedstrijd waarin we goed bleven voetballen en niet meegingen in het af en toe erg fysieke spel van de tegenstander.