Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Avesteyn JO9-1 speelt tegen Vorstenbossche Boys JO9-1 beste wedstrijd van het seizoen na een mooie voetbalochtend

Vorstenbossche Boys JO9-1

7 - 6

Avesteyn JO9-1

... (schot)
7'
9'
Loek Willems (volley)
17'
Pim Verhallen (afstandschot)
Assist: Gijs Meijer
19'
... (schot)
21'
... (schot)
22'
25'
28'
Jorg van Berkel (afstandschot)
Assist: Teun Willems
29'
... (scrimmage)
32'
35'
... (afstandschot)
39'
40'

Onbekend

Op deze prachtige herfstdag vormde De Bergakkers het decor van Vorstenbossche JO9-1– Avesteyn JO9-1 op een prima bespeelbare grasmat op veld 1 met de vele trouwe supporters langs de zijlijn.
Coach Paul had zijn huiswerk vooraf goed voorbereid aangezien Vorstenbosch een sterke tegenstander op papier is, die tot heden weinig wedstrijden had verloren. In de beker had Avesteyn, ondanks een sterke pot voetbal, al een keer verloren van deze opponent zodoende waren we gewaarschuwd en gingen we met een aantal creatieve wijzigingen met een strategisch strijdplan van start.

Avesteyn kwam het sterkst uit de startblokken en zette met verzorgd en uitstekend combinatievoetbal enkele goede aanvallen op. De eerste kans was voor Mels die goed doorzette na miscommunicatie bij Vorstenbosch achterin, maar hij had zijn vizier niet op scherp en zag zijn inzet helaas net langs de paal belanden.
Aan de andere kant bleef de verdediging uitstekend overeind staan door de uitmuntend spelende ‘muur’ Pim en strijdbare Jurre bijgestaan door de vliegensvlugge buitenspeler Jorg en de zéér doordachte buitenspeler Loek. Avesteyn kreeg wederom prima uitgespeelde kansen maar die gingen wonder boven wonder er niet in. Dan is het de wet van Murphy dat de goal aan de andere kant valt. Zomaar uit het niets kwam Vorstenbossche Boys in de 7e minuut op voorsprong. Een soort ’zondagsschot’ van Vorstenbosch verdween in het doel: 1-0.
Na deze treffer was Avesteyn niet van slag en ging weer verder met hun oogstrelend spel en niet veel later kreeg men in de 9de minuut loon naar werken toen Jorg met een prachtige actie over de linkerflank een voorzet op maat gaf aan Loek die op zijn beurt de bal loeihard in het dak van het doel schoot: 1-1.
Dit was tevens de tussenstand na de eerste kwart.

Avesteyn bleef ook na tactische wissels in de tweede kwart de bovenliggende partij en ging op zoek naar de verdiende voorsprong. De ene aanval was nog mooier dan de andere en je zag aan de enthousiaste toeschouwers en de trotse trainers dat er intens werd genoten van het ‘tikkie-takkie’ voetbal geproduceerd door Avesteyn. Het duurde toch tot eind van de tweede kwart toen Pim met een prachtpass van de pijlsnelle Gijs de bal ontving en vanaf een meter of vijftien van het doel met een verwoestend afstandsschot de bal onhoudbaar achter de verbouwereerde keeper raak schoot: 1-2.
Avesteyn had er zichtbaar plezier in en binnen no-time was het deze keer de solide spelende Mels die met een mooie actie op de rechterkant van het veld de bal aan behendige Thijn meegaf en die wringt tussen drie spelers de bal in het uiterste hoekje van de goal, 1-3.
Mede dankzij enkele fabuleuze reddingen van keeper 'taaitaai' Teun en werkelijk waar de beste kwart van het seizoen stuurde de goed leidende scheidsrechter de ploegen met 3-1 "naar de kleedkamers".

De boys van Avesteyn waren met hun gedachten nog in de zevende hemel toen ze binnen één minuut weer op aarde werden gezet door twee treffers van de linkshandige sterspeler van Vorstenbosch, 3-3. De kopjes gingen, ondanks de flinke dreun, niet hangen en al snel kwam Avesteyn weer in de flow zoals de eerste twee kwarten. In de 25ste minuut ging de onverslijtbare Jurre door op links en ‘beukte’ zich op een eigenwijze en doortimmerde manier voorbij de ene na de andere boy van Vorstenbosch en gaf een prima voorzet op de vrijstaande Thijn die haarfijn uithaalde in de linkeronderhoek waar de keeper een klein gaatje liet liggen, 3-4.
Tegen het einde van de derde kwart in de 28ste minuut was het de beurt aan de kleinste speler van het veld Jorg, die na goed voorbereidend werk van Teun de bal met een fenomenale knal, buiten bereik van de verbijsterde keeper, in de kruising schoot, 3-5.
Amper een minuut na zijn prachttreffer scoorde Jorg wederom alleen deze keer wat onfortuinlijk achter zijn eigen doelman "unlucky" Loek die al in de andere hoek lag en hij toezag dat met een bizarre stuit de bal met enig geluk via de linkerpaal in het uiterste hoekje rustig binnenviel, 5-4.
Aansluitend floot de scheids af voor de derde kwart en konden we ons gaan opmaken voor de laatste spannende kwart.

Avesteyn ging nog een keer de rug rechten om er een spectaculaire kwart met veel vuurwerk van te maken en er waren volop kansen voor onze boys om de voorsprong uit te breiden echter geweldige afstandsschoten van achtereenvolgens Gijs, Teun (2x), Pim en Jurre werden onschadelijk gemaakt door keeper en verdediging van Vorstenbosch. Bij een zeldzame tegenaanval van Vorstenbosch in de 32ste minuut verdwijnt de bal via een scrimmage ongelukkig achter de goed keepende Loek, 5-5.
Vijf minuten voor het einde van deze buitengewoon sportieve voetbalpot begint artistieke Thijn aan een ongekende solo vanaf de middenlijn a la Messi en passeert het volledige team van Vorstenbosch om vervolgens prachtig af te ronden door de bal diagonaal en snoeihard tegen de touwen te schieten, 5-6.
Met de haven in zicht dacht Avesteyn de overwinning wel over de streep te kunnen trekken echter de beste speler van Vorstenbosch dacht daar anders over en met twee magistrale afstandsschoten in de laatste twee minuten zorgde hij alsnog voor de geflatteerde overwinning, 7-6.

Ondanks deze kleine nederlaag kunnen de boys van Avesteyn terugkijken op hun beste wedstrijd van het seizoen en ze mogen daar ongelooflijk apetrots op zijn. Het was een lust voor het oog voor elke toeschouwer en trainer om deze wedstrijd te aanschouwen door de mooie goals, prachtige passes, uitstekend combinatievoetbal, de oogverblindende uithalen, voortreffelijk keeperswerk, ijzersterke verdediging, doorzettingsvermogen en het zichtbare plezier.

Onze jongens mochten na het nemen van de penalty's de complimenten in ontvangst nemen van de trainer van Vorstenbossche Boys en vanzelfsprekend van hun eigen trainers.  Nogmaals, COMPLIMENTEN en ga zo door;-)

Bedankt en graag tot de volgende wedstrijd.