goede wedstrijd maar helaas geen punten voor Avesteyn JO12-1

Datum

5 oktober 2019 11:30

Accommodatie

Onbekend

Avesteyn JO12-1 trad op volle sterkte aan in de thuiswedstrijd tegen Rhode JO12-3, een geduchte tegenstander die de eerste twee wedstrijden van het seizoen ruim had gewonnen. We waren dus gewaarschuwd. Maar desondanks begonnen we toch niet scherp genoeg en de eerste de beste kans voor de gasten leverde direct een doelpunt op. Dat was wel het sein dat we aan de bak moesten en we gingen daarna ook beter spelen. Toch werd het voor de eerste time out toch nog 0-2 voor Rhode.
In het tweede kwart lieten we zien dat we niet veel onder hoefden te doen voor de tegenstander. We creëerden ook een aantal kansen maar die leverde nog geen doelpunten op. Maar toen de gasten op 0-3 kwamen mochten wij aftrappen. Van Casper ging de bal snel naar Jurre en binnen een paar seconden scoorde hij de 1-3. Daarna was het wederom Rhode dat scoorde, maar nog voor het rustsignaal werd de achterstand teruggebracht naar 2-4 toen Casper op aangeven van Jurre de bal onderkant lat in het doel kegelde.
Ook in het derde kwart bleef het een gelijkopgaande strijd, waarbij Rhode iets meer geluk had in de afronding. De voorsprong liep op naar 2-5. Maar toen Sven een bal breed legde op Demian kon deze een prachtig diagonaal schot loslaten en verdween de bal over de keeper in de verre hoek. maar door opnieuw een tegentreffer werd het toch weer 3-6.
In het laatste kwart wisten we nog terug te komen tot 4-6 doordat Demian een hoekschop van Sven bij de eerste paal mooi binnen wist te koppen. Maar dichterbij kwamen we niet meer. Al met al een wedstrijd die in het eerste kwart werd beslist door Rhode maar waarin we de rest van de wedstrijd de kopjes niet lieten hangen en zeer goed partij hebben geboden.