Avesteyn JO12-1 maakt korte metten met Avanti

Avanti'31 JO12-2

3e klasse 201

26 oktober 2019 11:30

Onbekend

In de opstelling van Avesteyn JO12-1 voor de wedstrijd tegen Avanti JO12-2 moest vandaag een beetje gegoocheld worden. Stef was ziek en kon niet meedoen, Demian had last van een blessure en kon niet voluit gaan. Demian dacht dat het in de voorhoede wel zou lukken, dus stond hij samen met Casper voorin.
In het eerste kwart golfde het spel een beetje op en neer en beide teams kregen wat kansen. We kwamen op voorsprong toen Demian een steekbal gaf op Casper die de keeper gemakkelijk kon passeren. De stand bij de eerste time-out was dan ook 1-0.
In het tweede kwart kwamen de gasten niet meer in hun spel. Op het middenveld speelden Sam, Jurre en Thomas sterk, Tom, Luc en Sven hielden het achterin goed dicht. De voorsprong liep op toen de Schijndelse keeper een schot van Tom niet klemvast kreeg en Casper de bal binnen kon tikken. Even later voltooide Casper zijn hattrick toen hij de bal van Sam kreeg en met een boogbal de keeper verschalkte. Demian maakte vervolgens de 4-0 met het klassieke kappen, draaien, schieten. Nog voor het rustsignaal was het opnieuw Casper die scoorde. Een volley na een mooie voorzet van Sam zorgde voor 5-0.
In de tweede helft kreeg Avanti een paar kleine kansen, maar Jort liet zich niet passeren. Een schot van Demian ging via de binnenkant van de paal het veld weer in, maar daar stond Casper weer klaar om de 7-0 binnen te schieten. Demian stond ook aan de wieg van het volgende doelpunt, zijn pass op Ties was bekeken en met een fraai schot zag Ties, die nu op het middenveld speelde, zijn inzet om ook te scoren beloond. Koning van de assists Demian stelde daarna Casper in staat om de stand naar 8-0 te tillen.
In het laatste kwart kwam ook Sam tot scoren, na al een paar keer zonder succes op doel te hebben geschoten, was het uiteindelijk wel raak toen de Avanti keeper dacht dat Jurre het schot nog richting zou veranderen, maar zijn overstapje verraste de keeper. Even later kon Casper, met zijn rug naar het doel, een strakke voorzet van Sam met zijn billen in de goal werken waarmee de 10-0 op het bord kwam. Even later gevolgd door de 11-0 toen de keeper een schot van Sam wegstompte tot voor de voeten van Tom, en die wist wel raad met dit buitenkansje.
Avanti liet dit niet op zich zitten en bleef jagen op een eretreffer. Na eerst nog een paar keer de paal te hebben geraakt lukte dat uiteindelijk ook. Het slot was weer voor Avesteyn. Jurre belande in een flipperkast voor het doel, maar toen de bal voor de voeten van Casper kwam kon deze zijn achtste treffer van de dag maken en de eindstand op 12-1 bepalen.