spannende ontknoping bij Avesteyn JO12-1 tegen Schijndel JO12-1

Schijndel/DE WIT JO12-1

3e klasse 201

30 november 2019 11:30

Onbekend

Avesteyn JO12-1 speelde vandaag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Schijndel JO12-1. Op de ranglijst stonden de ploegen dicht bij elkaar, het zou dus op voorhand wel eens een spannende pot kunnen worden, en dat werd het ook!
 In het eerste kwart begonnen we goed en aanvallend. Maar bij de eerste de beste uitbraak van de tegenstander wisten zij direct eigenlijk vanuit het niets de 0-1 te scoren. Dat was wel even een domper. Maar we herstelden goed. Door goed storen van Casper kon hij de bal afpakken, hij snelde naar de keeper en schoot de bal goed binnen: 1-1. En nog voor de time out kwamen we op voorsprong toen Casper de bal breed legde op Sam die vervolgens de bal binnen kegelde.
In het tweede kwart liep het opeens niet meer. De ballen kwamen niet goed aan en men werd te solistisch. Dat werd door de tegenstander direct afgestraft. Met een paar fraaie doelpunten en een lullige terugspeelbal met een vervelende stuit werd onze voorsprong zomaar een 2-5 achterstand. We zouden in de tweede helft dus uit een ander vaatje moeten gaan tappen.
In het derde kwart gingen we weer beter spelen. We gaven de tegenstander weinig ruimte en zaten feller op de bal. Maar ook de gasten uit Schijndel waren niet van plan om ons heel veel kansen te geven. Een schot van Demian kon door de keeper nog net gestopt worden, maar toen die bal vervolgens voor de voeten van Jurre terecht kwam hoefde deze hem maar binnen te tikken. Zo kwamen weer een beetje terug tot 3-5.
In het laatste kwart bleven we aandringen en al snel wisten we weer te scoren. Sam zette een rush in, omspeelde een paar tegenstanders en schoot de bal onhoudbaar voor de keeper tegen de touwen. Toen was het dus nog maar 4-5 en kon het met nog 10 minuten te spelen alle kanten op. Een paar minuten voor tijd kregen we een hoekschop. Casper dribbelde de bal in en schoot de bal hoog over iedereen in de verre hoek buiten het bereik van goede Schijndelse keeper. Zo werd het toch nog 5-5. In de laatste minuten veranderde de stand niet meer. Het was een spannende wedstrijd waarin we heel sterk terugkwamen. Petje af voor de inzet van iedereen. Vooral ook voor de balafpakkers op het middenveld en in de verdediging die niet zo vaak genoemd worden.