Avesteyn JO12-1 kan het niet bolwerken tegen Prinses Irene JO12-1

Avesteyn JO12-1JM

Groep 2 77

11 september 2019 19:00

Onbekend

Op woensdagavond speelde Avesteyn JO12-1 de beker inhaalwedstrijd in Nistelrode tegen Prinses Irene JO12-1. Een geduchte tegenstander, zo bleek al snel. Voor we het goed en wel wisten stonden we al met 2-0 achter. We beseften dat we snel anders moesten gaan voetballen om een grote afstraffing te voorkomen. We gingen wat geconcentreerder spelen, maar dat nam niet weg dat bij de eerste time-out de achterstand was opgelopen tot 4-0.
De tactische aanwijzingen die gegeven werden zorgden er in het twee kwart voor dat de strijd gelijkwaardiger werd. Ties en Sam gingen wat strakker verdedigen maar konden niet voorkomen dat het toch nog 5-0 werd. Demian schoof wat verder door naar voren, en door goed te storen kwam hij in balbezit en kon hij de bal in de korte hoek binnen schieten. Maar vlak voor rust was het toch  weer Prinses Irene dat met een snelle uitbraak de stand op 6-1 bracht.
In de tweede helft bleef Irene de betere ploeg, maar bleven we goed partij geven. De voorsprong liep op tot 8-1 hoewel wij zelf toch ook wel kansen kregen, en misschien nog wel meer dan de thuisploeg. Thomas en Stef buffelden op het middenveld. De tegenstanders waren niet groter dan onze spelers, maar wel fysiek sterk. Na een diepe bal van Casper tikte Jurre de bal direct door naar Sam die uithaalde en de 8-2 binnen schoot.
Voor het laatste kwart werden weer wat afspraken gemaakt om het goede spel vast te houden. Maar eenmaal weer aan het voetballen besloten de spelers om een eigen opstelling te bedenken. Dat resulteerde er in dat het achterin opeens een gatenkaas werd. De thuisclub maakte hier dankbaar gebruik van en wist nog vijf keer te scoren. De coaches waren hier uiteraard niet blij mee, maar het toonde wel aan dat hun technische en tactische aanwijzingen van belang zijn. Hopelijk hebben de spelers dat toch ook in de gaten gehad. Want de nederlaag van 13-2 was zo wel onnodig groot geworden.