Geen punten, wel goed voetbal voor Avesteyn JO12-1

Avesteyn JO12-1JM

Groep 2 77

14 september 2019 11:30

Onbekend

De derde en laatste bekerwedstrijd voor Avesteyn JO12-1 was een uitwedstrijd tegen Blauw Geel '38 JO12-2. Altijd lastig. We moesten het bovendien stellen zonder onze spits Jurre. De wedstrijd werd wat anders gespeeld dan gebruikelijk. Omdat de pionnen ontbraken speelden we op een heel half veld. Het zou dus iets meer lopen worden voor iedereen, maar dat is goed voor de conditie. Tijdens de wedstrijd bleek tot onze verrassing ook dat de scheidsrechter geen time-out inplande. Hierdoor misten we ons eerste gebruikelijke wisselmoment.
In de eerste helft bleek de thuisploeg de sterkste te zijn, zoals we vooraf ook hadden verwacht. Maar onze aanwijzingen om vooral goed en geconcentreerd te voetballen, fel in de duels te zijn en goed over te spelen werden goed opgepakt. Daarmee konden we echter niet voorkomen dat Blauw Geel met een 2-0 voorsprong de rust in ging.
In de tweede helft schakelden we nog een tandje bij en kregen we een paar goede kansen. Maar de uitstekende Veghelse keeper voorkwam een paar keer een doelpunt van ons. Aan de andere kant hadden zij wel geluk en verdween een schot met een lastige stuit net voor Jort, met een snoekduik in de goede hoek, de bal kon pakken in het doel. Maar even later kon Tom, die een hele sterke wedstrijd speelde, een mooie diepe bal geven op Demian. Deze slalomde tussen een paar verdedigers door en ronde mooi af: 3-1. Uiteindelijk wist de thuisploeg nog twee keer te scoren waardoor de eindstand 5-1 werd. Een beetje geflatteerd maar wel een terechte winnaar.
Deze, maar ook de vorige wedstrijd hebben we laten zien dat als we willen, dat we best goed kunnen voetballen. Dat geeft vertrouwen voor de eerste competitiewedstrijd, volgende week. Dan spelen we opnieuw tegen onze dorpsgenoten van Heeswijk, waar we ook voor de beker tegen gespeeld hebben. Toen verloren we, maar nu maken we zeker een kans als iedereen zijn beste beentje voor zet.