bekerderby Avesteyn JO12-1 tegen Heeswijk JO12-1

31 augustus 2019 11:30

Scheidsrechter

Marko Konings

Onbekend

De eerste officiële wedstrijd van het seizoen was voor Avesteyn JO12-1 direct een derby tegen VV Heeswijk JO12-1. Deze bekerwedstrijd is een graadmeter voor de komende competitie, want ook daarin komen we ons buurdorp weer tegen.
Op het wedstrijdformulier ontbrak de naam van Luc, verder waren we compleet.
In het eerste kwart van de wedstrijd kregen beide teams kansen maar werd er niet gescoord. Ook in het tweede kwart was het een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, al was Heeswijk wel iets gevaarlijker. Uiteindelijk openden zij vlak voor het fluitsignaal ook de score waardoor we met een 0-1 achterstand gingen rusten. Maar gezien het spelbeeld hadden we in de tweede helft nog volop kansen om dit om te buigen.
Maar in de tweede helft ging Heeswijk bijzonder fel van start. Wij mochten aftrappen maar zij veroverden direct de bal en scoorden. En tot overmaat van ramp deze ze dat binnen de minuut nog een keer en was het al 0-3. Dat gaf hen veel zelfvertrouwen, en je zag dat daarna ook terug in de persoonlijke duels. Zij wilde de bal echt veroveren en waren vaak net stapje dichter bij de bal. Dat resulteerde in een voorsprong die opliep tot 0-5. In de laatste secondes van het derde kwart kon Jurre de stand echter terugbrengen tot 1-5 na een snelle uitbraak. Tergend langzaam ging de bal via de binnenkant van de paal net over de lijn.
In het laatste kwart lieten we zien wat we ook in de eerste helft hadden laten zien, we waren niets minder dan de tegenstander. op aangeven van Stef kon Jurre nogmaals scoren en was het 2-5. Maar net toen we zaten te wachten op de 3-5 hadden we pech. Een hoekschop van Heeswijk werd door Thomas erg ongelukkig in eigen doel gewerkt. Heeswijk veerde weer op en wist de score nog uit te bouwen naar 2-7. Vervolgens bracht Casper Jurre opnieuw in stelling die zijn derde treffer van de dag maakte. Het laatste doelpunt was weer voor Heeswijk, waardoor de eindstand 3-8 werd.
Heeswijk maakte het verschil door net wat feller te zijn dan wij, met name in het derde kwart. Als we hen over een paar weken weer treffen voor de competitie zullen we moeten laten zien we met werklust en goed overspelen niet voor hen onder hoeven te doen.