Datum

30 maart 2019 10:00

Accommodatie

Onbekend

Avesteyn JO11-2 speelde vandaag de kraker, uit tegen Nulandia JO11-2. De winnaar van het duel zou een goede stap zetten richting het kampioenschap. Dorus ontbrak vandaag, maar we kregen assistentie van Jelle, Sam en Stef. Luc begon als keeper.
De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en zette veel druk. De verdedigers Tom, Sven en Jelle hadden hun handen vol aan de tegenstander en Luc moest een paar keer alles op alles zetten om de bal uit het doel te houden. Een afstandsschot van de thuisploeg zeilde net onder de lat, onbereikbaar voor Luc, in het doel: 1-0. Dat was ook de stand bij de eerste time-out.
In het tweede kwart kwamen we meer in ons spel. Sam, Stef, Thomas en Casper sleurden op het middenveld en zorgden er voor dat ook wij kansen kregen. De thuisploeg bleef ook gevaarlijk maar de beste kans was voor Sam, na het uitspelen van twee mannetjes belande zijn schot op de lat. Geen doelpunten dus in het tweede deel waardoor de 1-0 nog steeds op het scorebord prijkte.
In de tweede helft bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Ties had de keepershandschoenen overgenomen van Luc en had ze ook een aantal keer nodig om de bal uit het doel te houden. De beste kans was was voor Casper, hij dribbelde de bal in en haalde toen flink uit. Helaas was het opnieuw de lat die een treffer van Avesteyn voorkwam. De stand bleef daardoor nog steeds 1-0 in ons nadeel.
In het laatste kwart gingen we meer risico nemen in een poging om de gelijkmaker binnen te schieten. Nulandia wankelde maar bleef overeind. Tom ging steeds meer mee naar voren om de druk op te voeren. De gelijkmaker hing in de lucht, maar zoals zo vaak valt dan het doelpunt aan de andere kant. Een uitval van Nulandia werd goed uitgespeeld en een schuiver in de uiterste hoek betekende 2-0 voor de thuisploeg. Jammer, deze spannende wedstrijd verdiende eigenlijk geen verliezer. Hierdoor haken we voorlopig even af voor de titel.