mooie overwinning in slotwedstrijd Avesteyn JO11-2

DVG JO11-3

4e klasse 201

25 mei 2019 10:00

Onbekend

De laatste wedstrijd voor Avesteyn JO11-2 is een thuiswedstrijd tegen DVG JO11-3. Samen met de versterkingen van Yanic en Lars werd het een mooi slot van de competitie. We begonnen zoals meestal met Dorus in de goal De spelers mochten vandaag zelf onderling uitmaken op welke positie ze gingen spelen. Ook zou er vandaag niet gecoacht worden vanaf de zijlijn. Ze moesten het helemaal zelf regelen.
In het eerste kwart bleek al snel dat we beter waren dan de tegenstander. Op aangeven van Lars scoorde Ties de openingsgoal, om even later op aangeven van Casper de 2-0 binnen te schieten. Vervolgens wist Casper een hoekschop mooi in een keer binnen te krullen. De tegenstander mocht vervolgens twee extra spelers inbrengen in een poging de strijd wat gelijker te krijgen. Maar dat kon niet voorkomen dat Lars nog voor de eerste time-out na een voorzet van Yanic de 4-0 op het scorebord kon zetten.
In het tweede kwart werd de score verder uitgebouwd. Terwijl Yanic en Tom achterin de boel dicht hielden zorgen Thomas en Lars dat op het middenveld de ballen afgepakt werden om de aanvallers in stelling te brengen. Casper scoorde uit een solo de 5-0 waarna Ties met twee doelpunten de ruststand op 7-0 bepaald. Beide doelpunten waren op aangeven van Yanic, waarbij de laatste een hoekschop was.
In de tweede helft raakte Dorus al snel geblesseerd tijdens een van de spaarzame kansen van de gasten. Luc nam zijn plaats onder de lat in. Kacper had inmiddels plaats genomen in de spits en liet zien goed in vorm te zijn. Tot twee keer toe wist hij te scoren op aangeven van Yanic, die zich zo kroonde tot koning van de assists. De stand liep zo dus op tot 9-0 en de dubbele cijfers waren in zicht.
In het laatste kwart ging het scoren gewoon door. Een goede voorzet van Thomas werd door Casper  binnen geschoten. En even later kon Tom op het middenveld een bal onderscheppen en na het uitspelen van twee tegenstanders knalde hij de bal tegen de touwen. Op aangeven van Casper scoorde Lars vervolgens de 12-0 waarna Sven na een solo de 13-0 kon maken. Diezelfde Sven stelde even later Lars in staat om de score nog verder op te voeren. In de laatste paar minuten kreeg Luc het op zijn heupen en begon hij vanaf zijn eigen doel aan een heuse keeperssolo welke nog bijna een doelpunt opleverde. Dat kan ik ook, dacht de keeper van DVG en ook hij ging met de bal aan de voet naar voren. Maar toen hij hem kwijt raakte was het voor Casper een koud kunstje om de eindstand op 15-0 te brengen.
Avesteyn JO11-2 eindigt zo op de 5e plaats van de competitie, terwijl het van twee teams die hoger eindigde wist te winnen. Er had dus misschien nog meer in gezeten, maar we kunnen sowieso terug kijken op een mooie tweede seizoenshelft.