29 september 2018 8:30

Onbekend

Opstelling

Beter begin

Vooraf hebben we de koppen bij elkaar gestoken, hoe we er voor kunnen zorgen dat we nu eens niet meteen achter komen, zoals in de voorgaande wedstrijden. Dus besloten we als team allemaal een stapje extra te zetten de eerste minuten en alle duels meteen te winnen. Nou, dat lukte bijzonder goed! We begonnen feller dan Blauw Geel en wisten meteen enkele goede kansen te creeëren. Tim was de eerste die kon profiteren van de kansen en hij tekende voor de voorsprong van 1-0 op aangeven van Justus.

Spannende strijd

De eerste 10 minuten, ook na de 1-0 waren de oranje-zwarten sterker. We konden alleen het verschil niet uitdrukken in de score, waardoor het 1-0 bleef en Blauw Geel ook steeds sterker werd. Gelukkig hadden we weer een sterke verdediging staan met Lis, Eva, Joep en Rens. Enkele kansen werden goed gepakt door onze keeper Natangwe. Maar desondanks werd de wedstrijd steeds spannender en gelijker.

Op en neer

En ondanks ons felle verweer, kwam Blauw Geel toch beter in de wedstrijd en wisten zij twee keer te scoren in de tweede 10 minuten, waardoor we op 1-2 achter kwamen. Daarna ging het spel op en neer met kansen aan beide kanten. Ruben zette goed door en zorgde ervoor dat Natangwe de gelijkmaker kon maken. En even later was het Joep, die met een knap schot ons weer op voorsprong zette.

Strijd

De strijd werd steeds feller en zelfs het publiek liet van zich horen. Soms wel wat erg luidruchtig, maar gelukkig trokken de speler zich er niet te veel van aan en zorgden voor een spannend slot. Blauw Geel leek even de wedstrijd naar zich toe te trekken. Met twee goals, kort achter elkaar kwamen zij weer op 3-4 te staan. En bijna was er de 3-5, maar Lis, die de tweede helft keepte, zorgde me een zeer knappe reflex dat we nog steeds zicht hadden op de overwinning.

Het eerste punt

En net voor tijd wist Tim dan ook met zijn tweede goal voor de verdiende gelijkmaker te zorgen, 4-4. Ons eerste punt in deze competitie en een knappe, want er is hard voor gewerkt, vanaf het begin. Top! Er komen vast nog zware wedstrijden, maar ook kansen punten te pakken, net zoals vandaag.

En team, volgende week opnieuw zo'n goed begin!