10 november 2018 9:00

Onbekend

Opstelling Avesteyn JO9-1

Wat er aan vooraf ging...

De wedstrijd van vandaag tegen Volkel JO9-1 had een voorgeschiedenis. Eerder deze week kreeg Rens te horen dat hij door een blesure maar liefst zeven weken niet mee kan spelen. Ongelukkig voor hem en vervelend voor het team, dat met Rens de keeper en een sterke speler moet missen tot de winterstop. Verder kon Eva niet meespelen, omdat ze met de meiden (MO11) meespeelde, die anders een te kort aan spelers zou hebben. En tot overmaat van ramp moest ook Joep zich nog afmelden, omdat hij niet fit was. Gelukkig kwam Finn van Schaijk ons versterken vanuit de JO10-1, die een weekend vrij waren.

Een goed begin is het halve werk

Na een goede warming-up begon iedereen fel aan de wedstrijd. Lis verdedigde de goal, en deed dat zo goed dat ze de eerste helft geen goal tegenkreeg. De duels werden gewonnen van Volkel, waardoor Avesteyn vaak de aanval kon kiezen. Daarnaast werd er vaak goed overgespeeld en zie je dat de spelers steeds vaker zien waar er ruimte is en de bal goed overspelen daar waar ruimte is. Dit goede spel, zorgde al snel voor een riante voorsprong. Finn liet zien, dat hij over een goed schot bezit en opende de score en zorgde kort daarna ook voor de 0-2.

Goede acties en goed samenspel

En Avesteyn zette door. En dat resulteerde niet alleen in veel en mooie goals, maar in leuk spel om te zien. Soms waren er leuke passeeracties, van oa Natangwe en Ruben. Justus gooide daar nog een schepje bovenop, door zijn tegenstander 3 keer te 'poorten'. Maar niet alleen de individuele acties waren prima, ook overspelen ging prima. Tim koos vaak na een goede actie voor een goede pass in de ruimte. Allemaal voetbalakties die we graag zien.

En de score werd hoger en hoger

Na de 0-2 wisten ook Natangwe, Ruben en Tim te scoren en vlak voor de rust ook Justus en Finn nog eens. Daarmee was het maar liefst 0-9. In de rust verving Natangwe Lis in de goal. En Natangwe moest al direct handelend optreden na een goed schot van Volkel, maar ook hij keepte goed. En kort daarna liet Lis zien ook goed te kunnen aanvallen, zij scoorde de 0-10 en daarmee had iedere speler gescoord :-)

Volkel beet wel steeds feller van zich af en wist ons langer van het scoren af te houden. En ook kreeg Volkel meer kansen en wisten ze zelfs drie keer te scoren. En omdat ook Justus nog eens scoorde en ook Tim nog eens, werd het uiteindelijk 3 tegen 12 en hebben we onze eerste winst in de competitie te pakken.

Conclusie

Al met al hebben we goed en fel gevoetbald, met goed samenspel. Zijn we dit keer goed aan de wedstrijd begonnen en hebben prima drukgezet, de tegenstander weinig tijd gegeven. In vorige wedstrijden ging dit ook al vaak goed, maar nu betaalde dit zich uit in deze verdiende overwinning. Goed om dit spel zo door te zetten, ook in de wedstrijden die we wellicht niet winnen.

En Proficiat aan al de spelers voor deze overwinning en Finn bedankt voor het meespelen!