Avesteyn VE1 geeft onnodig de voorsprong weg

Datum

7 april 2019 10:00

Accommodatie

Onbekend

Vandaag uit naar Haren om tegen SBV, de koning van de gelijke spelen, om onze goede reeks voort te zetten. De start was matig en de eerste kansen waren dan ook vpor SBV. Maar langzamerhand verschuifde het spel zich meer richting hun speelhelft. Halverwege de eerste helft was het Sander die een afvallende bal vol raakte en in de verre hoek de keeper het nakijken liet. Dat gaf de burger moed, maar helaas hielpen we met name zelf een aantal kansen om zeep. Gelukkig was het Crisjan die, na een aantal korte tikjes in de 16 meter in tweede instantie de 0-2 liet aantekenen. Maar ook aan de andere kant moest Hein nog een paar keer ingrijpen. In de rust wat omzettingen, met de gebruikelijke wissels. Met ook wat omzettingen aan de kant van SBV hadden we het de tweede helft veel lastiger als de eerste. Leek er nog niet veel aan de hand, maar zeker na de 1-2 werd ons spel nog onverzorgder. SBV ging meer drukken en 1 op 1 spelen. Dit betaalde zich daarna ook nog uit voor SBV, de 2-2 kwam uit een vergelijkbare situatie, maar nu vanauit de linkerkant. Uiteraard krijg je dan altijd nog kansen, maar helaas waren de voorhoede spelers niet scherp genoeg. Dus moesten we genoegen nemen met een gelijkspel. Een aderlating voor onze zoektocht naar de 2e plek, mede omdat Olland ook niet wist te winnen. Boskant is in onze competie (nota bene 6 wedstrijden voor het einde) al kampioen geworden.