Avesteyn 35+1

1e klasse 1

25 november 2018 10:00

Onbekend

Vandaag de uitwedstrijd tegen Boskant, de ongeslagen koploper in onze competitie met maar liefst 39 goals voor en slechts 2 tegen. We waren gemotiveerd om maximaal tegenstand te bieden en gingen ook goed van start. Boskant wist zich niet goed houding te geven en leken wel verrast. Met een van de eerste kansen liet CrisJan de openingstrefffer aantekenen, door 1 op 1 de keeper de bal in de hoek te schuiven. We bleven de bovenliggende partij en het spel werd wat fysieker, wel van 2 kanten. Een corner van Willem-Jan werd prachtig met de kop verlengd tot in de kruising door Pascal. Het aantal tegendoelpunten van Boskant van de laatste 7 wedstrijden werd in 15 minuten door ons verdubbeld. Dat was iets waar Boskant zichtbaar niet meer gewend was.  Boskant had een behoorlijke en fitte ploeg en kwamen helaas net te snel iets terug door een afstandsschot, die via de binnenkant van de paal het net deed bewegen. Het was op het scherpst van de snede, wat ook resulteerde dat Boskant nog voor rust 10 minuten met 10 man moest voetballen. Helaas konden we hier geen gebruik van maken en werd met deze stand ook de rust gehaald. We waren voorbereid dat we ook de 2e helft hard zouden moeten werken. De vermoeidheid vanuit het harde werken kwam wel wat in de ploeg. Toen Pascal ook even 10 minuten erlangs moest werd de druk opgevoerd. Op ramdje 16 vondt de speler van Boskant graag het uitgestoken been van Sander. De scheidsrechter (die overigens prima floot) kon niet anders als de bal op de stip te leggen. Deze werd verzilverd en dat betekende ook de 2-2. Boskant bleef drukken met veel beweging en helaas was het ook de beoordeling dat een speler van Boskant binnen de 16 meter gevloerd werd. Nu zat Hein er nog aan, maar wist niet te voorkomen dat Boskant de 0-2 achterstand omboog naar een 3-2 voorsprong. We bleven er nog in geloven, zeker toen hun laatste man ook 10 minuten eraf moest vanwege het onreglementair stoppen van de snelle Sander. Maar ook Hein hield ons nog in de wedstrijd met een fraaie redding door de bal uit de hoek te duiken. Net voor tijd kreeg Erwin nog een grote kans, maar helaas wist die deze niet te verzilveren. Toch kunnen we terugkijken op een collectief goede wedstrijd en zullen er maar op houden dat het geluk in zo'n wedstrijd aan de kampioen toekomt.