goede overwinning van de eerste wedstrijd na de winterstop

Scheidsrechter

Stan van den Eertwegh

Accommodatie

Onbekend

Na lange tijd weer een het veld in. Een aantal hadden zichtbaar werk gemaakt van het fit blijven in de winterstop. In een mooi voorjaarszonnetje mochten we aantreden tegen RKKSV. Vorig seizoen lieten we daar nog verrassend punten liggen. We begonnen redelijk sterk aan de wedstrijd, alleen het omzetten in een voorsprong liet de wensen over. Er werden veel kansen om zeep geholpen. Gelukkig wist de achterhoede de zaak op slot te houden, RKSSV liet geen enkele kans aantekenen de eerste helft. Uiteindelijk kon de goal niet uitblijven en na goed doorgaan op links van Crisjan kon Gert met een bekeken intikker de 1-0 laten noteren. Tot de rust een beetje hetzelfde beeld, helaas alleen geen verruiming van de voorsprong. Na de rust wat (tactische) omzettingen. Maar zonder briefje konden we de wedstrijd na de rust hervatten. We kwam goed uit de startblokken, Erwin wist binnen de minuut met een steekbal Crisjan te bereiken die oog in oog met de keeper niet faalde en de 2-0 liet opschrijven door de goed leidende Stan van den Eertwegh. Niet veel later zette Crisjan Erwin alleen voor de goal en zo kon de 3-0 opgeschreven worden. De moed zakte wat weg bij RKSSV, dat maakt dat wij nog vrijer konden voetballen. De 4-0 kwam uit een vrije trap vanaf de zijkant, die vakkundig door Bob met het hoofd afgewerkt werd. Het bleef daarna eenrichitngsverkeer en de 5-0 kwam uit een eigen doelpunt. Toch leek RKSSV iets terug te kunnen doen vanwege een (terecht) gegeven penalty. Maar vakkundig wist Hein, overigens de enige bal die tussen de palen kwam, de penalty klemvast te pakken. Daarna was het 2x Sander, een keer met een mooie volley over de keeper en de andere met een bekeken schuiver. De laatste  ondanks de druk van omstanders om "de bal te leggen". Mooie opsteker naar de wedstrijd van volgende week, waarin we tegen de nummer laatst ook het verschil moeten proberen te maken.