De competitie is begonnen voor Avesteyn JO11-2

Blauw Geel'38/JUMBO JO11-5

4e klasse 101

22 september 2018 10:00

Onbekend

De eerste competitiewedstrijd speelden we thuis tegen Blauw-Geel'38 JO11-5. We mochten deze keer Olef en Wout als extra spelers verwelkomen. Olef ging in de verdediging spelen, en Wout voorin. We begonnen goed aan de wedstrijd en kergen al snel een paar kansen. Na zo'n vijf minuten had Casper de bal en schoot op doel, de bal kon nog gekeerd worden maar viel voor de voeten van Romano die doeltreffend uithaalde. Helaas konden we de voorsprong niet lang vasthouden omdat Blauw-Geel uit hun eerste kans direct wisten te scoren. Ze kregen daardoor vertrouwen en vonden het doel nog twee keer voor de time-out.
Ook na de time-out wisten we het ritme nog niet te herpakken en konden de gasten uit Veghel uitlopen naar een 1-5 voorsprong. En dat was tevens dus ook de ruststand. Als we nog iets van de wedstrijd wilden maken dan zouden we in de tweede helft toch echt uit een ander vaatje moeten tappen en gretiger naar de bal dienen te worden.
Na de rust boden we meer tegenstand en ging het tijdje gelijk op. Blauw-Geel scoorde, maar wij even later ook. Sven loste een schot op doel, maar via de kluts kwam de bal bij Wout die de achterstand tot 2-6 terugbracht. Maar bij de tweede time-out was de voorsprong van de Veghelaren toch weer opgelopen tot 2-8.
Het laatste stuk van de wedstrijd gaf nog wat spektakel. Blauw-Geel scoorde nog een keer. Maar bij een volgende kans werd een aanvaller gestopt door Keeper Dorus. Jammer genoeg kreeg hij daarbij (voor de tweede keer deze wedstrijd) een been tegen zijn hoofd en moest geblesseerd even naar de kant. Ties nam zijn plek onder de lat in en stond even later aan de basis van een fraai doelpunt. Een verre uittrap van hem kwam namelijk mooi bij Wout die met een spurt richting het doel ging en de keeper kansloop liet. Omdat Blauw-Geel daarna ook nog een keer wist te scoren kwam de eindstand op 3-10.