Avesteyn JO11-2

4e klasse 101

13 oktober 2018 9:00

Onbekend

De selectie van Avesteyn JO11-2 werd deze week aangevuld met Sam, en ze mochten op bezoek bij Irene JO11-1 uit Gemonde, een tegenstander die we ook in de beker zijn tegengekomen en waar we toen een gemakkelijke overwinning tegen behaalden. Met deze informatie in het achterhoofd dachten onze spelers de klus wel even te gaan klaren. De wijze woorden van de leiders om de tegenstander niet te onderschatten en geconcentreerd te voetballen kwamen echter niet binnen. Gevolgd was dat we bij de eerste time-out tegen een (verdiende) 2-0 achterstand aankeken.
De peptalk in de korte rust zette de boel weer op scherp, en in het tweede kwart speelden we veel beter. Dit leidde al snel tot een aantal kansen, en uiteindelijk was het Sam die na een voorzet  van Romano de aansluitingstreffer binnen wist te schieten. De ruststand was daarmee 2-1 en bood uitzicht op meer.
Na de rust bleven we goed voetballen. Ties en Sven hielden achterin de boel goed dicht, waardoor de keepers Luc, en later Dorus niet veel hoefde te doen. En de ballen die wel kwamen hielden ze goed tegen. Door een loepzuivere  hattrick van Sam kwamen we op een 2-4 voorsprong. De eerste was een mooie combinatie tussen Romano en Kacper die door Sam werd afgerond, de tweede na een mooie steekpass van Casper, en de derde was een Rush van Sam vanaf eigen helft en die pas eindigde in de korte hoek van het vijandelijk doel.
In het laatste kwart kwam de zege niet meer in gevaar. Thomas zwoegde op het middenveld en pakte veel ballen af. Een van die ballen gaf hij aan Sam die vervolgens passte op Casper die de eindstand daarmee op 2-5 bracht.
Na een zwak begin herstelde het team zich dus goed en sleepte zo de eerst overwinning van het seizoen binnen.