Avesteyn JO11-2 stunt bijna tegen de koploper

Datum

1 december 2018 8:45

Accommodatie

Onbekend

De laatste thuiswedstrijd voor Avesteyn JO11-2 was tegen de koploper Ollandia JO11-1. We kregen vandaag versterking van Yanick en Jairo. Aan het begin van het seizoen hadden we voor de beker ook tegen Ollandia gespeeld voor de beker. Daar hebben we toen flink klop gekregen, dus we waren gewaarschuwd. We begonnen dus vanaf het begin zoals afgesproken fel, vooral de tegenstander niet te veel ruimte geven. In de eerste helft werd er niet gescoord. Over en weer waren er wel wat kansen, maar zowel Dorus als de Ollandse keepster wisten alle ballen te keren die in de buurt van de goal kwamen. Ties, Luc en Yanick hadden de aanvallers goed onder controle. Op het middenveld waren Thomas, Romano en Casper sterk aan de bal, terwijl Jairo en Sven het voorin de verdediging van de koploper lastig maakten.
In de tweede helft was het uiteindelijk toch Ollandia dat de score wist te openen, en door een klein misverstandje in de verdediging stond het zomaar opeens 0-2. Maar we toonden veerkracht en bleven goed voetballen. Dat resulteerde in een paar goede kansen. Bij een uitval van Romano wist de keeper de bal nog te pareren, maar in de rebound kon Casper toch de aansluitingstreffer binnen schieten en stond het 1-2.
In het laatste kwart bleef het enorm spannend. Zowel Ollandia als wij kregen nog gelegenheid om te scoren. Maar door een geweldige redding van Dorus bleef het tot het eind spannend. Als we nog gelijk hadden kunnen maken was het niet eens onverdiend geweest. Maar met de 1-2 einduitslag konden we tevreden terugkijken. De fiere koploper had aan ons zijn handen vol gehad, en daar mogen we gerust heel trots op zijn.