3e klasse 101

22 september 2018 14:45

Onbekend

Een stapje erbij

Na drie wedstrijden in de beker, die allen werden gewonnen, stond ervoor vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma. En als team wisten we al dat we er 'een stapje bij' moesten doen, omdat we in een zware competitie staan. In de beker hadden we nog Blauw Geel JO17-7 tegen, nu speelden we tegen Blauw Geel JO17-5, en daarbij voor de jongens een aantal bekenden, dus wisten we wat ons te wachten stond.

Sterkere periodes

En ondanks dat de uitslag 3-0 doet vermoeden dat Blauw Geel veel sterker was, was het vooral Avesteyn dat erg sterke momenten had en het merendeel van de wedstrijd de bovenliggende partij was. Vanaf het begin werd er vooral op de helft van de tegenstander gevoetbald en kregen we goede kansen uit snelle aanvallen en enkele goede voorzetten van de flanken. Blauw Geel kwam ook af en toe goed opzetten, waardoor ook Peer af en toe handelend moest optreden.

Communicatie

Waar we beter in kunnen worden is in de communicatie; we trainer er al op en zullen dat nog vaker moeten doen. Elkaar duidelijk maken wanneer we tijd hebben of wanneer we juist snel moeten handelen en soms duidelijk maken wie ingrijpt en wie even een stap terug doet en de zogenaamde 'rugdekking' geeft. En daar ging het ook mis bij de 1-0. Wat twijfel bij een hoge bal zorgde ervoor dat de spits van Blauw Geel kon profiteren en de voorsprong van 1-0 op het bord zette.

Hard werken en positieve houding

Die 1-0 zat ons in de rest van de wedstrijd dan ook in de weg. Er werd hard gewerkt en de discipline was goed; iedereen deed zijn taak, er werd positief gevoetbald. Duels werden steeds vaker gewonnen en het leek er lang op dat we de gelijkmaker konden maken. Alleen de tijd tikte snel weg en zo naderde al snel het einde van de wedstrijd.

Minder einde

Al in blessuretijd ging het dan toch verder mis. We kregen een penalty tegen en Peer moest vertrekken van de scheidsrechter. Rens nam de handschoenen over, maar kon niet voorkomen dat de penalty werd benut. En nog geen minuut later werd ook de 3-0 nog gemaakt, alvorens er werd afgefloten. Helaas, want er had meer in gezeten en een gelijkspel had zeker het spelbeeld beter weergegeven. Belangrijkste is dat we dit goede spel en inzet vasthouden, dat is de grootste garantie op punten en spelplezier!