6 oktober 2018 15:30

Scheidsrechter

Willie van de Berg

Onbekend

Na in het bekertoernooi al drie keer de volle buit te hebben gepakt, lukte het Avesteyn JO17-2 nu ook in de competitie 3 punten te scoren tegen Prinses Irene uit Nistelrode. Een goede prestatie, want de teams waren aan elkaar gewaagd en ook op de ranglijst stonden de teams gelijk.

In het begin was het 'aftasten'. Het was aan beide kanten nogal onrustig en dat leverde veel duels en te vaak balverlies op. De kansen waren in het begin gelijk verdeeld, maar het waren vooralsnog kleine kansjes. In deze beginfase was het vaker Prinses Irene dat balbezit had, dan Avesteyn. Maar er werd hard gewerkt en niet te veel ruimte weggegeven, waardoor Prinses Irene niet kon profiteren van deze sterkere fase.

Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Avesteyn langzaamaan wat meer grip op de wedstrijd en in de tweede helft werd dit verder doorgezet. Spit Rens kon vaker de bal controleren en opkomende spelers of de buitenspelers aanspelen, waardoor de druk vanuit Avesteyn op de tegenstander groter werd. En al snel in de tweede helft wist Avesteyn daarvan te profiteren. Avesteyn veroverde de bal op eigen helft en Martin gaf een lange bal op Rens die met zijn hoofd Joey kon bedienen die zijn tegenstander op snelheid klopte en beheerst afmaakte, 1-0 voor Avesteyn.

In eerste instantie had Prinses Irene niet echt een antwoord klaar en het leek erop dat Avesteyn de wedstrijd al snel kon beslissen. Maar bij het uitblijven van nog een goal van de oranje zwarten werd het toch steeds spannender en kreeg Prinses Irene er weer meer geloof in. De druk op de goal werd steeds groter en er werd goed verdedigd. Maar de echte uitblinker in deze fase was toch zeker Peer. Hij bracht verschillende keren redding, daar waar de meeste toeschouwers al vreesde voor een tegengoal. Met enkele goede saves en door een aantal keren als winnaar uit de bus te komen bij 1-tegen-1 situaties wist Peer de 0 te houden.

Toen de goed leidende scheidsrechter Willy na twee keer veertig minuten affloot, was de eerste overwinning in de competitie een feit en daarmee maakt de JO17-2 een flinke sprong omhoog in de stand naar een gedeelde 5e plaat, samen met Nuland, die de tegenstander is van volgende week. Dus ook dat beloofd weer een spannende wedstrijd te worden.