8 september 2018 9:00

Onbekend

Opstelling Avesteyn JO9-1

Sterke tegenstander

Onze tweede tegenstander voor het bekertoernooi was Udi'19 JO9-1. We waren er al op voorbereid dat dit een pittige tegenstander zou worden. En dat was dan ook zo.. We hadden onze handen vol de eerste 10 minuten en konden niet veel meer doen dan verdedigen. Vooral door de zeer sterke, grote en snelle spit van Udi kwamen we al snel achter. Ondanks dat Tim een aantal goede redingen had, was hij ook kansloos bij een aantal goals. Eva was opnieuw sterk achterin en had Udi steeds beter onder controle, maar met de rust stonden we al met maar liefst 12-0 achter.

Knap herstel

Het toont echter karakter dat wij ondanks deze grote achterstand het niet opgaven. Sterker nog, de tweede helft kwamen we steeds meer aan voetbal toe en zette we Udi steeds vaker al vast hun hun helft. Daardoor kwamen er ook kansen voor ons en was het wachten op een goal van ons. Verdedigend ging het ook steeds beter. Ruben en Justus wonnen steeds vaker hun duels, kwamen steeds vaker voor de tegenstanders opgedoken en wisten samen met de sterk kepende Joep Udi van score af te houden.

Avesteyn sterker

En wat niemand had verwacht gebeurde toch, wij werden sterken en scoorden zeer verdiend drie keer in de laatste tien minuten. Eerst was het Natangwe die na een goede pass van Ruben wist te scoren. Er werd goed gejuicht ;-) en de goal werd gevierd als de winnende. Daarna wist ook Tim zijn goal te scoren en Natangwe scoorde zijn tweede. In de tweede helft scoorde Udi ook nog twee keer, waardoor we de tweede helft in feit hebben gewonnen met 3-2.. en dat is een knappe prestatie!

Volgende week nog één keer een beker wedstrijd, opnieuw tegen een hoofdklasser, Blauw Geel. Met dezelfde inzet wordt dat weer een goede en nuttige wedstrijd. Groeten van de leiders