Avesteyn JO11-2 heeft aan één goede helft voldoende

WEC JO11-2G

Groep 4 08

15 september 2018 10:00

Onbekend

De derde en laatste bekerwedstrijd speelde Avesteyn JO11-2 thuis tegen WEC JO11-2. De selectie werd deze keer aangevuld met Tim en Finn. Als opdracht kregen de spelers mee om direct vanaf de aftrap alert en fel te gaan voetballen, en dat pakte prima uit. Op aangeven van Casper wist Finn al snel de score te openen, om even later zijn tweede binnen te werken nadat hij zelf de bal van de tegenstander had afgepakt. En toen hij na aangeven van opnieuw Casper weer het nest wist te raken, had Finn al binnen tien minuten een hattrick op zijn naam staan. Casper die op aangeven van Sven wist te scoren, en Romano op aangeven van Casper tilden de score voor de eerste time-out naar een comfortabele 5-0 tussenstand.
In het tweede deel van de eerste helft werd de voorsprong verder uitgebouwd door Romano op aangeven van Thomas, en Finn ook op aangeven van Romano. Twee doelpunten van opnieuw Fin en Romano brachten de ruststand uiteindelijk op 9-0.
Na de rust was de concentratie verdwenen. De wet van de remmende voorsprong trad in werking, en iedereen werd wat gemakzuchtiger. Tocht wist Ties na een pass van Romano de stand naar de dubbele cijfers te tillen. Maar daarna kwam mede door ons eigen toedoen WEC wat meer in het spel en kregen ze zelfs een paar kansjes. Tim, Kacper, Dorus en Luc kregen achterin te maken met een tegenstander die de goal begon te ruiken. En even later wisten de gasten van de Wijbosch-Eerde-Combinatie dan ook de hatelijke nul van het scorebord te krijgen en brachten de achterstand terug tot 10-1.
Maar na de tweede time-out was het opnieuw Avesteyn dat het beste voetbal liet zien. Met 'vliegende kiep' Luc kwamen er weer meer ballen bij de voorhoede, waardoor Thomas op aangeven van Casper kon scoren. Tot slot nog twee doelpunten van Casper, beide voorbereid door Finn, waardoor de eindstand uitkwam op 13-1.