Scheidsrechter

Willie van de Berg

Accommodatie

Onbekend

Het was zo ver de eerste beker wedstrijd van het jaar moest gespeeld worden. Na een paar pittige trainingen en 1 oefen pot betraden we het veld. Het veld waar het zonnetje heerlijk over scheen. Ofwel prima voetbal weer.

We begonnen met Thijmen onder de lat, Mika, Jannick, Djille en Ivo achter in. Sven, Tygo en Jaap op het middenveld. Sjors, Silas en Piet mochten voor in hun mannetje gaan staan. Jay, Max en Tein mochten even beginnen als wissel.

Daar waar de notulist ook een wedstrijd ervoor nog had gefloten en nog onder de douche stond toen de 1-0 al heel snel door Piet gemaakt werd, ontbreken hier de details van maar het stond in ieder geval 1-0. Een flitsende start.

De afspraken waren duidelijk gemaakt en iedereen was er klaar voor en vol gas gingen we door.

Het spel ging lekker op en neer maar grote kansen bleven aan beide kanten uit. Wel aan beide kanten ruim naast en over en wat kleine kansjes. Even links en rechts wat door wisselen. Tot na ongeveer een half uur spelen Piet op rechts weg gestuurd werd (met bal) en deze heerlijk bij Silas op de pantoffel legde en hoppa 2-0. Nog een bal op de paal die in de rebound werd weg gewerkt bijna 3-0  Dus met 2-0 de rust in.

Snel even naar binnen en het nodige vocht weer aan vullen.

Hier en daar wat tips en aanwijzingen even door wisselen en hop die grasmat weer op.
Het was Max (nee niet verstappen) die op rechts weg gestuurd werd door Tygo een sprint trok de bal kreeg en deze met fluwelen voet in 1 keer voorgaf op Piet. 1 x raden wat Piet daar mee doet juist 3-0 op de borden zetten. We bleven fel en gretig en zagen dat de tegenstander steeds meer moeite had om alles te belopen. In een counter konden we niet voorkomen dat het 3-1 werd. Er werden net als in de eerste helft over en weer kansen gemist. Na een paar goede acties en kansen voor Sjors die zich steeds lekker vrij draaide kreeg hij een steekpaas van Tygo en zette de 4-1 er op. Blijven gaan en hard werken loont dus echt wel. Nog even de spelers met  pijntjes er uit wisselen en op naar de laatste 10 minuten. En vrije trap nam silas in 1 keer en viel heerlijk over de keeper 5-1. De laatste 10 minuten was blauw-geel niet meer bij machten om ons fatsoenlijk te verdedigen. En bleven we op hun helft voetballen. Tot doelpunten kwam het de laatste 10 minuten niet meer. Mannen goed gespeeld voor een 2de wedstrijd samen, vooruitkijken en het kan aleen maar beter worden, we gaan elkaar steeds beter vinden.

Een zeker verdiende overwinning waar wij leiding weer een aantal positieve verrassingen zagen, en dan hoor je de mannen zeggen ik ben nog niet in vorm kan nog beter. Mannen we kunnen niet wachten.