Scheidsrechter

Robert Offermans

Onbekend

Drie overwinningen

Zaterdag stond voor de JO17-2 de derde wedstrijd voor het bekertoernooi op het programma. En na overtuigende winstpartijen tegen Baluw-Geel en Avanti, werd ook Heeswijk verslagen. Daarmee haalt Avesteyn met overtuiging de volgende ronde. En ondanks dat het niet allemaal sterke tegenstanders waren is dat toch een knappe verdienste. Zeker omdat deze laatste pot tegen Heeswijk, een echte derby was en een overwinning dan nooit een vanzelfsprekenheid is.

Leuke wedstrijd

Ondanks dat Avesteyn op papier de favouriet was, gaf Heeswijk zich niet zomaar gewonnen. In de eerste helft leek het daar aanvankelijk wel op, maar in de tweede helft vocht Heeswijk zich knap terug van een 2-0 achterstand. Voor Avesteyn een domper, maar gelijk een mogelijkheid om karakter te tonen. En dat deden de mannen dan ook uitstekend. Te beginnen zette Peer goed door na de 2-2, ondanks een blessure aan zijn been en hij hield verder zijn goal schoon. Maar het hele team rechte zijn rug en liet blijken dat ze alleen voor de winst wilde gaan. En uiteindelijk lukte dat ook, wat dus niet alleen een overwinning opleverde, maar ook een leuke pot voetbal en een blijk van inzet, waarvoor complimenten.

Eerste helf de betere

De eerste helft was Avesteyn duidelijk de betere. Ondanks een rommilig begin aan beide kanten, werd er steeds vaker de aanval gezocht en dat leidde tot enkele goede kansen voor Avesteyn. Aan de andere kant was het echter ook goed opletten bij de counters van Heeswijk en bij hoge voorzetten op de lange spelers van Heeswijk. Maar met Mart en Remus als koppers achterin werd ook dat gevaar beteugeld. De 1-0 voor Avesteyn was dan ook zeer terecht. Na allert reageren van Jorg op een goede voorzet van Joey was het Martin die de bal voor het inschieten kreeg en daar goed mee omging. En de druk op Heeswijk werd verder opgevoerd, wat resulteerde in een iets-wat ongelukkige, maar duidelijke handsbal, nadat opnieuw Joey gevaarlijk en goed doorkwam. Mart verzilverde deze kans en de 2-0 was een feit.
Net voor tijd was het Martin die vanaf de zijlijn de 16 meter in soleerde. Hij kon alleen gestopt worden door een overtreding en dus kon de goedleidende scheidsrechter niets anders doen dan opnieuw een penalty toekennen. Mart was dit keer echter minder daadkrachtig en de keeper van Heeswijk kon redding brengen, waardoor het slechts 2-0 was met de rust.

Heeswijk komt terug, maar Avesteyn wint

Het begin van de tweede helft was duidelijk minder van onze kant. Minder fel, terwijl Heeswijk duidelijk uit de kleedkamer kwam om er nog het beste van te maken. Hierdoor werden de duels vaker verloren en slopen er wat foutjes in. Vaker moest er gecorrigeerd worden met een overtreding, wat resulteerde in minder controle over de wedstrijd door Avesteyn. En het was dan ook Heeswijk, die twee keer profiteerde en ineens weer een wedstrijd van deze derby maakte; 2-2.

Maar vanaf dat moment was het toch knap Avesteyn dat weer de rug rechte. Met oa enkele goede acties en kansen van Franky, waar de keeper van Heeswijk toch telkens knap bij wist te zitten. Uiteindelijk moest Heeswijk toch buigen, Martin omspeelde enkele Heeswijk spelers en probeerde het van afstand. De bal kon tegengehouden worden, maar uit de daarop volgende voorzet was het toch Joey die buitenspel nipt wist te omzeilen en de winnende 3-2 inschoot!

Volgende week begint dan de competitie, met tegenstanders die waarschijnlijk wat zwaarder zullen zijn. Maar met de zelfde inzet en teamgeest, worden ook dat goede en leuke wedstrijden. Succes alvast!