31 maart 2018 13:00

Scheidsrechter

Stan van den Eertwegh

Onbekend

Met een nagenoeg fitte groep was er de inhaalwedstrijd voor de boeg tegen Gemert, een ploeg die net als wij op 7 punten stond. Belangrijk voor vandaag was, wie komt er voor de ander. Tijdens de laatste training was er het verzoek aan de groep geweest om mee te denken en oplossingen aan te dragen hoe deze tegenstander tegemoet te treden. Veel weten we niet over Gemert behalve dat het allemaal 2e jaars zijn en ze zodoende een fysiek sterke ploeg hebben. Theo is vandaag onze grensrechter en vervangt de geblesseerde Meindert. Giel W. bijgestaan door Max en Stef bemannen de reserve bank. Er werden verschillende opties aangedragen door het team maar uiteindelijk werd er gekozen voor het 4-3-3 systeem en wel als volgt. Peer doelman, Lars links back, Giel B. en Carel centraal en Tijn rechtsback. Onze middenlinie werd bezet door Bram verdedigend en Jochem en Sven aanvallend. Voor in waren Links Bart en Rechts Daan en spits Mink de mannen die het moesten doen. We spreken af dat de backs hoog staan en Bram eventueel voor reparatie kan zorgen. Onze tegenstander speelt in een 3-5-2 formatie waardoor we op het middenveld alle zeilen moeten bijzetten om het te kunnen belopen. We vangen aan en nemen het heft in handen en Jochem en Sven testen de doelman uit die vooralsnog stand houdt. Het  is een 1e helft waarin niet veel kansen vallen te noteren al zijn we wel de bovenliggende partij. Na 13 minuten kunnen de handjes de lucht in als Daan de 1-0 aantekent na een fraai steekbal van Sven. Er komt iets meer plaats op het veld en als Bart op links een strakke voorzet aflevert is er niemand aanwezig die er een voet tegen aan zet. Een fijne combinatie tussen Mink en Jochem is net te kort ingespeeld om gevaar te stichten. Een ongelukkig glijpartijtje ,van onze verdediging, en een mooie pass van Gemert is Peer te machtig en de 1e de beste bal op doel zit en we kunnen weer van voor af aan beginnen. Met nog een minuut of 10 op de klok word het spel zichtbaar minder en de formatie uit Gemert krijgt een paar aardige mogelijkheden en we mogen niet mopperen dat we met 1-1 de rust halen. Het 1e wat er besloten werd tijdens de schaft, was het systeem omzetten en zodoende trachten het spel weer in handen te krijgen. Verder was de analyse van deel 1 dat we achterin mensen over hadden en ons middenrif aan een injectie toe was.  We constateren verder dat de bal veel te snel diep werd gespeeld en vragen voorin meer loopacties zonder bal en geven aan ,hoewel de tegenstander een lastige is ,dat er alle mogelijkheden zijn om deze pot naar ons toe te trekken. Voorin werden Daan en Mink vervangen door Max en Giel W.  en werd er omgeschakeld naar 3-5-2. Gemert vuurt een hard schot af ,in het begin van de 2e helft maar Peer staat op zijn post. Aan de andere kant van her veld laat Sven een pegel los en via de doelman zijn vingertoppen en de lat komt het tot een corner die door Lars goed werd getrapt en maar net over ging door Bram. Even later is het weer Bram die nu zijn kopbal net naast ziet gaan uit een hoekschop. We hebben het initiatief terug en spelen een stuk rustiger nu en daarmee dienen de kansen zich ook weer aan. De bal diep op Jochem levert ook een fraaie kans op maar de keeper verijdeld zijn inzet. Stef komt erin voor Tijn wat weer de nodige omzettingen vergt en zo komt Bart op rechtsback te lopen met een heel veld voor zich waar hij zijn energie op kwijt kon. Het schot wat uiteindelijk door Bart werd naast gemikt kwam uit een goed lopende aanval Waar Giel W. en Jochem hun aandeel hadden. Op  rechts stoomt Bart op en geeft een prima voorzet welke de mee opgekomen Lars naast schiet. Gemert voetbalt nu voornamelijk op eigen helft en achterin is er de controle aan onze kant alleen staat er nog steeds een 1-1 stand op het bord. Na weer een leuke aanval krijgen we een corner en Lars trapt de bal goed voor en Jochem brengt de bal in de bal werd maar net voor de lijn gered door de keeper maar kwam daarna tegen de hand van een verdediger en de scheidsrechter oordeelde penalty. Een leuk klusje dat door Bram werd verzilverd door de bal feilloos binnen te schuiven. De weerstand was even weg bij Gemert en 3 minuten later was de 3-1 een feit als Lars de trekker overhaalt na een prachtige bal van Stef en het overstapje van Jochem. Gemert lanceert nog een vuurpijl waar Peer geen moeite mee heeft. De laatste 5 minuten en de 6 minuten blessuretijd werden benut om nog een hand vol kansen om zeep te helpen waar bij onze tegenstander het geloof er uit was . Maar Giel W. Jochem en Bart   wisten het net niet meer te vinden

Een wedstrijd met meerdere gezichten vandaag waarin we hebben laten zien dat er tactisch het nodige vernuft in de groep zit dit gekoppeld aan een gezonde dosis werklust is de basis voor het vertoonde spel van vandaag. Een mooi resultaat en een voorlopig vaste 2e plaats.