1e klasse 1

24 februari 2018 13:00

Onbekend

WEC JO15-1 - AVESTEYN JO15-1    0-7

Na een lange winterstop en de nodige veranderingen intern was er vandaag weer de start van de voorjaars competitie. Er is de laatste weken een intensief oefenprogramma afgewerkt met naast goede resultaten vooral veel goed voetbal ,wat hoop geeft voor de toekomst. Nieuwe keeper Peer neemt de honneurs waar voor Verne, die naar JO-17-1 is overgestapt. Justin is tijdelijk gestopt en topscorer Giel W. kampt nog steeds met een langdurige knieblessure. De Wijbosch-Eerde combinatie was de ploeg welke het spits af ging bijten tegen ons een tegenstander waartegen we in de voorbereiding al hadden geoefend en met een positief resultaat huiswaarts waren gekeerd. Maar resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst, zoals het spreekwoord luidt. Dus vol aan de bak vandaag om de 1e punten binnen te gaan halen. Carel kwam terug van ziekte en had daardoor niet getraind en Bram vergezelde hem op de bank waar het ondanks het koude weer goed toeven was onder Theo’s dekentje. Ook Mink en Peer waren niet helemaal fit maar begonnen wel. We hadden afgesproken in balbezit geduld te bewaren en de flanken te zoeken waar mogelijk en de meters van de tegenstander op te vangen door zelf dezelfde meters te maken met een solide rugdekking. Doordat er de laatste tijd zo goed word getraind en de groep steeds meer aan elkaar gewaagd is word het steeds moeilijker om de opstelling te bepalen wat weer een luxe probleem genoemd kan worden. We starten in Wijbosch de wedstrijd onder leiding van voormalig Avesteyner Patrick Verhoeven. We beginnen wat onwennig en hebben hinder van de wind die schuin over het veld blies. We zijn van meet af aan de bovenliggende partij maar kunnen vooralsnog niet voor veel gevaar zorgen. Aan de andere kant kwam WEC niet in de mogelijkheid om het ons maar enigszins lastig te maken. Na een klein kwartiertje onderschept Daan de bal en stelt hij Bart in staat de 0-1 aan te tekenen. Even later is het weer Daan die een assist geeft ditmaal op de mee opgekomen Tijn die zet er zijn voet tegen en de 0-2 is een feit. We hebben de regie nu helemaal in handen en het is wachten op een vervolg. Giel B. komt met enige regelmaat mee op en stelt Bart in de gelegenheid de score op te voeren maar zijn inzet gaat hoog over. Nadat weer Giel B. een harde schuiver had geproduceerd kon de doelman met een prachtige redding een doelpunt voorkomen maar moest hij wel een hoekschop toe staan. Op slag van rust zette Lars de corner in en stond Mink op de goede plek om de 0-3 tegen de touwen te werken.

Lekker het warme kleedlokaal in om weer op temperatuur te komen tijdens de rust. De nodige complimenten werden uitgedeeld en wat ons vooral deugd deed was het prima nakomen en uitvoeren van de afspraken zoals van te voren gemaakt. Een prima 1e helft  met een met name superieur middenveld en een laatste lijn die de tegenstander exact 0 kansen had gegeven. Minpuntje waren de cross ballen die te veel rechtdoor gegeven werden verder werd er prima omgegaan met de weerselementen.

Vrijwel vanaf de aftrap ging de 0-4 in de boeken na een goed lopende aanval die via Bart naar Mink ging en die vond Sven welke afrondde. Een aanval van WEC leek veelbelovend maar doordat Max een goed blok zette werd het slechts een corner waaruit niets voort kwam. De scheidsrechter floot een prima wedstrijd maar verzuimde een paar maal een speler toe te spreken die een trappende beweging maakte. Bram komt Mink vervangen en gaat het vandaag eens als spits proberen. Bart en Daan krijgen een paar aardige kansen maar de keeper weet zijn hok schoon te houden. Ons middenveld draait ook in de 2e helft weer als een tierelier en heeft de controle volledig in handen. Als even later Jochem de bal op Daan geeft is de 0-5 daar en na 2 assist heeft die nou zijn doelpunt ook te pakken. Een sporadische uitval van WEC werd door Peer tegen gehouden ten kosten van een corner die ook nog voor gevaar zorgde en net voorlangs werd gekopt. We spelen een gewonnen wedstrijd en met nog een minuut of 5 te gaan gaat de gaskraan nog even open. Bart weet met een knappe actie Giel B. in scoringspositie te brengen en deze benut hij ook zodat de 0-6 er is en een paar minuten later tekent Bart ook nog de 0-7 aan na goed doorgaan en kijken rost hij de bal in het doel. Carel komt er nog even in en lost Giel B. af.

Een prima start van de voorjaars competitie en ondanks de nodige mankementen hebben we laten zien er als team te staan en voor elkaar te willen werken.