Avesteyn JO15-1JM

1e klasse 1

2 juni 2018 13:00

Onbekend

Dit heugelijke nieuws werd voor aanvang van de laatste wedstrijd gevierd. Een wedstrijd tegen Udi’19 JO-15-2 welke we om des keizers baard gingen spelen, we waren immers al verzekerd van plek 2 en meer kon er niet meer gehaald worden. We togen naar Uden met Tijn, die tijdelijk was uitgeleend, weer in de gelederen en verder alle mannen redelijk fit. Op voorhand was afgesproken weer 4-3-3 te spelen en de 2 tegen 1 situatie te verwerven ,niet allemaal tegelijk aan te sluiten en de voorste linie in de omschakeling in te zakken naar middenveld. Na een aardige warming up gingen we op het kunstgrasveld aan de slag. Vanaf minuut 1 spelen we slordig en is de concentratie niet je van het. Door de hoogstaande tegenstander voetballend te willen bestrijden komen we snel in de problemen wat er toe lijd dat na een slordige 3 minuten we al tegen een 1-0 achterstand aan kijken. Een uitbraak van Udi komt niet tot doelpunt als zij tot 2 maal toe hun kans niet verzilveren. We zijn inmiddels iets beter bij de les al blijven we onwennig te werk gaan. Sven krijgt een schietkans maar zijn schot gaat over en even later word hij gestuit en krijgt een vrije trap waar Mink zijn voet in de rebound tegen zet maar een Udens blok resulteert in een corner. Daan laat ook nog een schot los ook dit is zonder resultaat. We spelen wat beter maar komen nog regelmatig te laat. Als Sven op links doorbreekt en een gave voorzet produceert is het de naar binnen gekomen Giel W. die de 1-1 aantekent.  Als  we denken door te drukken komen de kansen juist aan de andere kant en komen er een serie aan kansen waarbij paal ,lat en meerder malen Peer een doelpunt doet voorkomen. We kunnen echt stellen dat onze goalie ons in de wedstrijd houd . De jongens op de bank kunnen het bijna niet meer aanzien en worden onrustig als er door middel van een solo er weer een speler door onze defensie glipt en wederom Peer op zijn weg vind. Een mooie voorzet van Lars wordt door de doelman gepakt en het einde van deel 1 is daar. Een deel waarin we onze handen mogen dichtknijpen dat er een 1-1 stand op het bord staat. De conclusie in de rust is snel getrokken namelijk dat het voor geen meter loopt ,en wat nu te doen. We zijn het er over eens dat het niet zozeer aan de inzet ligt maar vooral het feit dat we te veel in moeilijke oplossingen denken en zo doende elkaar met grote regelmaat in de problemen brengen. Simpel houden is dus het devies de 2e bal pakken  en meer in de bal komen. Door de blessures van Lars en Max moeten we al vroeg aan het wisselen en omzetten zo komt Giel B. Max vervangen en komt Jochem erbij en gaat Sven de linksback plaats van Lars bemannen. We komen redelijk uit de startblokken en Bram speelt in op Giel W. maar iets te kort. Een bal die Sven word diep gespeeld komt bij Giel W. die de bal terug kaatst op Bram en deze haalt vernietigend uit en scoort een juweel van een doelpunt en we staan 1-2 voor. De kans van Daan is een goede maar de keeper weet erger te voorkomen. Als na een minuut of 10 Mink ook nog van het veld moet vanwege een kwetsuur is Bart de vervanger en zijn de wissels op. Meerder spelers lopen op het tandvlees maar moeten blijven staan. De mooie actie van Jochem op het middenveld word vervolgd met een inspeelpass maar deze iets net te hars om er iets mee te kunnen uitrichten. Na weer een slordige bal mogen we van geluk spreken dat de inzet van Udi naast gaat. We spelen met enige regelmaat de counter en niet zonder succes want als Bart op links gelanceerd word gaat alles  ok en weet Giel W. de 1-3 te maken waren het niet dat de grensrechter zijn vlag omhoog gooide en de scheidsrechter zijn signaal over nam, een dubieuze beslissing waarover de meningen uiteen liepen.  We spelen iets beter en komen wat vaker op de vijandelijk helft zonder nou echt goed te spelen. Als een Udi verdediger onder druk van Bart struikelt en met zijn handen op de bal valt vind de leidsman het niet noodzakelijk dit met een  strafschop te honoreren. Als even na dit akkefietje de bal dwars door ons centrum word gespeeld gaat er van alles mis en weet Udi de 2-2 gelijkmaker te noteren. Weer een diepe bal op Bart die op volle snelheid op doel afgaat maar de doelman komt goed uit en weet met gevaar voor lijf en ledematen een goal te voorkomen. Een kopbal van Sven, op aangeven van Giel B. uit een vrije trap is een prooi voor de keeper. Aan de overkant ook weer een dikke kans die naast gaat en het spel golft nu op en neer en de laatste 10 minuten kan het alle kanten op gaan. Een mooie bal, door Stef ingespeeld, bereikt Daan net niet  en even later is ook de bal op Bart niet op maat. Peer moet weer handelend optreden en als de Udi aanvaller doorgaat en een smerige overtreding begaat is onze keeper ook nog gekwetst en word het met slechts een stuitbal afgedaan. Als het overgrote deel van het team aan het rond strompelen is slaat Udi toe en na de nodige fouten ligt de bal in ons doel en staan we 3-2 achter. Een paar minuten voor tijd is er nog een gigantische kans voor Udi die naast gaat. Na een minuut of 4 extra tijd is het eindsignaal daar. Een beetje jammer van de nederlaag tijdens de laatste wedstrijd waarin we zoals eerder aangegeven niets te winnen of verliezen hadden,. Een prima seizoen over de hele linie waarin we lang om het kampioenschap mee hebben kunnen doen en een prima 2e plaats wisten te behalen. Na afloop in onze kantine waren de traktaties van zowel Avesteyn als van opa Jan dan ook zeker op zijn plaats. Voor de jongens die blijven we gaan er volgend seizoen weer tegenaan en voor de jongens die ons gaan verlaten een mooie toekomst bij de JO-17-1. Allemaal een fijne vakantie.  Groeten de Leiding.