Onder 15, JO15-1, 1e klasse 1

22 november 2017 19:30

Onbekend

FC de Rakt JO-15-1 -  AvesteynJO-15-1   2-5

De door onderbezetting verzette wedstrijd tegen medekoploper Fc de Rakt stond op deze woensdagavond op stapel. De thuisclub had alle moeite gedaan om deze wedstrijd door te laten gaan ,waarvoor dank. Hoe gaan we deze veel scorende tegenstander aan pakken? Als 1e gegroepeerd blijven  in een defensief concept, verder aanvallen waar mogelijk maar kijk wel wat je achter laat. Verdedigend weten we wat er te doen staat en dat is elkaar steunen en coachen. Justin en Max bevolken de bank, bijgestaan door Mink en Stef die beide nog niet helemaal fit zijn.  In Uden aangekomen blijkt dat hun 11 tal bestaat uit allemaal 1ejaars spelers ,dus enig fysiek mag niet geschuwd worden vandaag. We starten nerveus en komen moeilijk in ons spel. De afwachtende houding leid in het begin tot veel misverstanden en met name ons middenveld heeft het zeer lastig tegen de kleine maar zeer behendige spelers. Een diagonale pass op hun linker spits komt door en deze rondt, al dan niet randje buiten spel, keurig af onder Verne door en we staan na 10 minuten al op 1-0 achterstand. We kruipen iets meer uit onze schulp wat een prima mogelijkheid voor Daan oplevert na een mooie pass van Bram. Even later gaat de aanval via dit zelfde duo op de paal. Waar wij een beetje vat op het spel lijken te krijgen valt het doelpunt juist aan de overkant waar de linkervleugel hard voor het doel speelt en de spits in tikt en uit een prima aanval werd het 2-0.Het is een domper natuurlijk maar het team richt zich op en laat zien zich er nog niet bij neer te leggen.  Daan komt na een prima actie op links aan een voorzet toe en de bal op Bart is op maat helaas gaat zijn inzet over het doel. We dringen meer aan en nemen het initiatief over wat resulteert in de aansluitingstreffer door Giel W. op aangeven van Bart. Onze voorste hebben de smaak nu te pakken en drukken door, waar onze middenlinie steeds meer vat krijgt. De bal van Bram op Daan is nog te hard maar als Daan even later Bart aan het werk zet is het wel raak en staan we weer op gelijke hoogte. Met nog een minuut of 5 op de klok in de 1e helft gaan we er vol tegen aan en onze tegenstander weet het even niet meer. In deze paar minuten krijgen we nog een paar dikke kansen maar de Rakt zijn keeper is een sta in de weg. De conclusie welke we in de rust trekken is snel gemaakt. We zijn beter in het laatste deel ondanks dat we een prima voetballende ploeg tegen hebben. Het is nu zaak om door te pakken en niet te  veel te happen. Complimenten zijn er voor de verdediging en vooral Tijn staat prima zijn mannetje tegen een van de betere spelers van de Rakt We spreken af de rugdekking van onze kant beter te organiseren en druk uit te gaan oefenen op hun verdediging en we gaan ongewijzigd de 2e helft in. Fc de Rakt heeft wat omzettingen gedaan en achterin is wat meer power ingebracht, blijkt bij aanvang van ronde 2.We vangen de pot goed aan en de Udense goalie moet na een paar minuten al weer reddend optreden als Bart zich vrij draait en een uitstekend schot produceert.  Na een minuut of 10 staat het 2-3 als het duo Bram - Daan toeslaat en laatstgenoemde scoort, wat overigens voorspelt was. Het wedstrijd beeld werd steeds beter van onze kant waar de Rakt steeds meer tegen zichzelf ging spelen en het goede spel van weleer nu ver te zoeken was ,wat natuurlijk ook onze verdienste was. Weer werd Daan de diepte in gezonden en werd vastgepakt maar wat schets onze verbazing ,hij krijgt de vrije trap tegen! Als hij ,nauwelijks 2 minuten later ,in exact de zelfde situatie komt,  gaat de bal wel op de stip en is Giel W, de man die zich achter de bal zet en de bal tegen de touwen knalt . Van 2-0 naar 2-4 dit mogen we niet meer laten lopen met nog een stief kwartiertje op de klok . We leggen een enorme werklust aan de dag en laten zien dat we deze punten mee gaan nemen. Jochem en zeker Sven houden de zaak op het midden veld onder controle waar Bram wat vaker de diepte zoekt.  Tijn blijft zijn tegenstander in zijn zak houden waarmee het gevaar aan Udense zijde beteugeld blijft en Giel B. Carel en Bosje en later Justin maken geen fouten meer. Daan krijgt zijn publiekswissel en Max gaat naast Sven spelen waardoor  we de wedstrijd met 2 spitsen uitspelen. Een hard schot van Max werd door de doelman gepakt. Bart, die vandaag leek te beschikken over een extra paar longen, weet de opgekomen Jochem te vinden en die maakt met een harde schuiver aan alle onzekerheid een einde door de 2-5 te scoren. Nu ging de lamp definitief uit bij de Rakt en komen er een veelvoud aan kansen zoals een prachtige solo van Sven en een kap draai x4 van Giel W. Waarvan de laatste kap er net een te veel was. Als het hier een beetje mee had gezeten hadden er zo nog 2 a 3 doelpunten bij kunnen vallen maar we zullen er maar tevreden mee zijn. We kunnen stellen dat onze meegereisde supporters zich vandaag niet hebben hoeven te vervelen.  Een geweldige remonte mannen jullie hebben vandaag laten zien waartoe jullie in staat zijn en het staat buiten kijf dat wij dit nog vele malen willen terug zien. Zaterdag staat de volgende tegenstander al weer op de stoep Namelijk TOP Oss en het is zaak deze goede lijn daar tegen door te zetten.