7 oktober 2017 13:00

Accommodatie

Onbekend

Avesteyn  JO-15-1  - St Estria/GVV’57/SCV’ 58  JO-15-1    1-1

De 1e thuiswedstrijd in competitieverband stond vandaag op de rol. Een combonatie team uit Escharen/Grave en Velp  kwam op bezoek. Na het maken van de teamfoto kunnen we aan de wedstrijd beginnen. Lars was hard met een deur in aanraking gekomen en kon alleen bij hoge nood meespelen . De bank werd naast hem bezet door Daan, Stef en Jochem. De doelstelling voor deze pot was de trainingsstof in praktijk brengen en de 1op1 duels pakken en winnen en de ruimtes benutten. We vangen wat behouden aan en het spel gaat gelijk op. .Na een minuut of 10 krijgen we meer grip en nemen het initiatief. Giel W. komt op links zijn man voorbij en kan Bart net niet bereiken. We zien elkaar nog te weinig staan wat lijd tot onnodig balverlies. De combiploeg voetbalt aardig mee en zoeken naar de voetballende oplossing. De laatste 20 minuten komen we steeds meer als overwinnaar uit de bus en er hadden er zeker een paar in gemogen. Achterin is er met enige regelmaat een slordigheid te constateren waardoor we de tegenstander in het zadel helpen, gelukkig voor ons springen ze onzorgvuldig met hun kansen om. We spelen beter maar willen het overzicht nog wel eens kwijt raken. Een fraaie kans van Bart ,na goed voorbereidend werk van Bram resulteert in een corner. In de volgende actie gaat Bram diep op een pass van Giel B. en rond vakkundig af en we pakken de 1-0 voorsprong. Ondanks de ruime hoeveelheid kansen ,verzuimen we om door te drukken. De tegenstander krijgt nog een aardige schiet kans maar de bal vliegt hoog over. We stellen bij rust vast dat we de doelstelling prima hebben nageleefd en dat de ruimtes benut worden ook kunnen we stellen dat we de kansen onvoldoende tot doelpunten promoveren. Daan komt Mink vervangen en Giel W. gaat de spits in. We beginnen goed en de crossbal vandaan schiet iets te ver door om Daan te bereiken. Giel W. neemt de bal in een keer op de slof uit de voorzet van Bart maar de bal vliegt naast. In tegenstelling tot de 1e helft gaat de tegenstander nu snel over tot het hanteren van de lange bal . Dit heeft consequenties voor onze laatste lijn die ver naar voren staat de verdedigen en zodoende een flink gat achter zich hebben. Met enige regelmaat glipt er een speler door de laatste linie maar de goed mee voetballende Verne weet het immer goed op te lossen. Een uitstekende kans van hun gaat over. Er worden wissels doorgevoerd en Jochem vervangt Bart en Stef lost Max af. We spelen een mindere 2e dan 1e helft en onze opponenten ruiken hun kansen en doen er nog een schepje bovenop. Hierbij werd de fysieke strijd niet geschuwd en met name hun nummer 6 gooide er flink de beuk in tot op en zelfs over het randje. Doordat we zelf niet door pakken geven we hun weer hoop opeen resultaat. Een paar corners van ons leveren de nodige hachelijke situaties voor het doel op maar de inzetten van Bram ,Sven En Giel W. worden met kunst en vliegwerk uit hun doel gehouden. Met nog een paar minuten op de klok  werd de bal nog maar eens een hijs naar voren gegeven en waar Verne er steeds goed bij zat daar kwam hij nu een fractie te laat waarbij hij bij het wegwerken de tegenstander raakte en de bal voor diens voeten caramboleerde en hij een leeg doel voor zich vond. De 1-1 eindstand was niet terecht maar we zullen hier van moeten leren.