Kruisstraat 13 A
5243RD
ROSMALEN
tel. 073-5212154

Avesteyn JO15-3 mocht in de Kruisstraat aantreden tegen RKKSV JO15-1.  Jurre en Emir deden niet mee, maar we mochten wel Wessel als nieuw lid van het team welkom heten. In de wetenschap dat we vorige keer met 7-1 klop hadden gekregen van de thuisclub als gevolg van onderschatting, moesten we deze keer wel fel aan de wedstrijd beginnen en de concentratie vasthouden.

De eerste kansen waren voor ons, en na een minuut of tien kwamen we op voorsprong. Emar stuurde Casper de diepte in, vanaf de achterlijn gaf deze een voorzet precies op maat die door Stijn zo binnengelopen kon worden. Niet veel later kwamen we 0-2 toen Casper de bal kreeg van Nils die zich goed vrij maakte van zijn mannetje. Casper kon alleen op de keeper af en  met fraai boogballetje liet hij de toch behoorlijk lange doelverdediger kansloos.

Vanaf de middellijn begon Emar vervolgens een solo, hij speelde drie tegenstanders uit en passeerde ook de keeper. Terwijl de 0-3 al bijna op het scorebord stond raakte hij echter de bal net verkeerd met de buitenkant van zijn voet en ging de bal net naast het lege doel.
Dat gaf de tegenstander wat moed en zij scoorden met een fraaie kopbal uit een hoekschop de aansluitingstreffer. Met 1-2 gingen we dus de rust in.

In de tweede helft ging de strijd gelijk op. We kregen wel kansen, een schot van Jairo ging net naast en een poeier van Emar spatte op de lat. Vervolgens was het Casper die een hoekschop in één keer in de korte hoek het doel in liet draaien. De 1-3 bleef vervolgens geruime tijd staan omdat ook een fraai schot van Rafael de lat raakte.

Thomas speelde een sterke wedstrijd en zorgde ervoor dat de goede aanvoerder van RKKSV vrijwel geen kans kreeg. Maar halverwege de tweede helft kon deze toch één keer een goede voorzet afgeven en scoorde de thuisclub de 2-3. Een paar minuten later trok Tom iets te stevig aan de noodrem, en aan het shirt van zijn tegenstander, wat een strafschop opleverde. Deze werd goed binnengeschoten en zo stond het ineens 3-3 gelijk!

De wedstrijd was weer helemaal open en het kon twee kanten opgaan. Met een paar fraaie reddingen hield Sven ons in de race en uiteindelijk was het opnieuw Casper die een hoekschop in één keer in het doel krulde, deze keer viel de bal over de keeper in de verre hoek en kwamen we weer op voorsprong. Vanwege hands kregen wij daarna ook een strafschop, Rafael schoot niet hard maar de bal was ver genoeg in de hoek geplaatst dat de keeper hem toch niet kon keren. Zo werd het 3-5 en was de wedstrijd gespeeld.

Het was een mooie en spannende wedstrijd. Door een positieve instelling en veel inzet van iedereen wisten we de punten mee naar Dinther te nemen.