Amstelstraat 1 A
5626BX
EINDHOVEN
tel. 06-16450960

Avesteyn JO15-3 was deze zaterdag weer eens compleet voor de uitwedstrijd tegen Acht JO15-3 uit Eindhoven. Nu moesten we dus laten zien dat we puur op eigen kracht ook goed kunnen voetballen. En hoewel niet iedereen top-fit was waren we toch blij om te zien dat we gewoon een ontzettend leuk team hebben en we samen voor en met elkaar willen voetballen.

De wedstrijd begon met en goed voetballend Avesteyn dat duidelijk de bovenliggende partij was. We kwamen bijna op voorsprong, maar de vrije trap van Casper ging net over. Ook Rafael en Jurre kregen een paar goede kansen maar de bal wilde er nog niet in. Er werd goed gevoetbald en iedereen toonde ook veel inzet. Tegen de verhouding in wist Acht echter zo'n beetje hun eerste kans wel te benutten en kwamen ze met 1-0 op voorsprong. Direct vanaf de aftrap was het echter al bijna 1-1, maar het schot van Rafael belandde helaas op de paal. Daardoor bleef 1-0 ook de ruststand. Dat kwam misschien ook wel omdat we een tijd met een man minder moesten spel omdat Ties vanwege een tackle van achteren met een gele kaart en een tijdstraf van 10 minuten werd bestraft.

In de rust werden er aantal tactische aanpassingen besproken. Thomas ging centraal achterin spelen met Emar, en Emir schoof wat meer vanuit het middenveld naar voren. Dat zorgde direct voor meer druk naar voren. Al na een paar minuten kon Emir een bal onderscheppen en na het passeren van een mannetje liet hij met een bekeken schot ook de keeper machteloos: 1-1. Niet veel later werd het 1-2 toen Emar een diepe bal naar voren gaf op Rafael die meteen de bal doorspeelde naar Emir die ook de tweede kans na rust direct wist te verzilveren. Er kwamen nog een paar kansen om de voorsprong verder uit te bouwen maar de 1-2 bleef op het bord staan. Jairo speelde voorin een sterke wedstrijd, en achterin kon Tom diverse keren laten zien dat hij het een goede aanvaller behoorlijk lastig kan maken. Maar toen een verraderlijk schot van Acht onverwacht de 2-2 betekende kreeg de thuisclub weer nieuw vertrouwen. Het was aan keeper Sven te danken dat we uiteindelijk het gelijkspel toch over de streep konden trekken.

Al met al een mooie en spannende pot voetbal. Iedereen deed goed zijn best en dat stemde de leiders zeer tevreden. Het was ook mooi om te zien dat de spelers elkaar scherp hielden en ook de goede acties van elkaar wisten te benoemen.