Zwaluwen Jeugd Beker O15 2e ronde Groep 3 35

Duyn en Daelseweg 12
5391EE
NULAND
tel. 073-5327257

Avesteyn JO15-3 speelde voor de beker uit tegen Nulandia JO15-2. De winnaar van de bekerwedstrijden gaat steeds door naar de volgende ronde, de verliezer ligt eruit. Pim was geblesseerd en kon niet meedoen, hulptroepen waren daarvoor in de plaats aanwezig in de vorm van Raf en Stefan. Net zoals de afgelopen weken begon Sven weer als doelman.

Al in het begin van de wedstrijd kregen we een aantal kansen. Jairo was het dichtst bij de openingsgoal, maar zijn schot belandde op de paal. Even later was het wel raak toen Stefan vanaf de linkerkant de bal voorgaf en deze door Raf knap werd binnengetikt. Niet veel later konden we de voorsprong verdubbelen toen een vrije trap van Emir Stefan de diepte in stuurde en deze de keeper kansloos liet. Raf maakte wat later de 0-3 nadat  hij zelf de bal heel alert kon onderscheppen. En om het feest voor hem compleet te maken kon hij wat later op aangeven van Stefan zijn hattrick completeren. Het bleef in de eerste helft bij 0-4 omdat een paar goede kansen er net niet in gingen. Stijn passeerde met een fraai lobje de keeper maar de bal kon nog net voor de lijn weggewerkt worden door een Nulandse verdediger. En Raf raakte vlak voor rust nog een keer snoeihard de lat.

In de tweede helft nam Rafael de plaats van Sven in onder lat. De gastheren brachten een nieuwe grensrechter in , die waarschijnlijk bij het gilde een zeer verdienstelijk vendelier was. Hij stond in ieder geval veel vaker dan nodig met zijn vlag te zwaaien waardoor een flink aantal aanvallen van ons vroegtijdig werden afgefloten. Maar toch wisten we nog op 0-5 te komen toen de sterk spelende Tom Stefan de hoek in stuurde. Zijn scherpe voorzet werd vervolgens door een Nulandia speler in het eigen doel gewerkt. Bij een hoekschop voor de thuisclub werd er opeens gefloten door de scheidsrechter. Volgens hem zou Casper hands gemaakt hebben bij het controleren van een bal en hij legde de bal op de stip. Nulandia profiteerde gretig van dit buitenkansje en lieten Rafael kansloos. Daarmee kwam de eindstand van 1-5 op het bord.

Het viel vandaag op dat er op het middenveld door een aantal spelers flink werd gewerkt. Naast de al eerder genoemde Tom waren ook Nils en Thomas erg sterk. En achterin hadden de backs Yanic en Ties hun tegenstanders goed onder controle terwijl Emir en Emar centraal achterin een stevig slot op de deur vormden. Over twee weken treffen we dezelfde tegenstander ook nog een keer in de normale competitie, dan zal Nulandia ongetwijfeld proberen om revanche te nemen. Dus we zijn vast gewaarschuwd.