Avesteyn JO15-3 boekt fraaie overwinning tegen VV Acht JO15-3 - RKSV Avesteyn

Avesteyn JO15-3 boekt fraaie overwinning tegen VV Acht JO15-3

Avesteyn JO15-3JM

5 - 2

Acht JO15-3

Competitie

4e klasse 01

Datum

18 september 2021 13:00

Scheidsrechter

R. Offermans

Accommodatie

Sportpark Avesteyn
Steen- en Stokstraat 6
5473RN
HEESWIJK-DINTHER
tel. 0413-292289

Avesteyn JO15-3 speelde zijn eerste competitiewedstrijd thuis tegen VV Acht JO15-3 uit Eindhoven. Het was mooi weer en we hadden er zin in. Ties was nog geblesseerd en als vervanger kregen we hulp van Tim. Sven stond opnieuw in het doel omdat hij het vorige week zo uitstekend deed. Voor de wedstrijd werd Emir benoemd tot aanvoerder voor dit seizoen. Hij liet namelijk de afgelopen twee weken zien dat die rol goed bij hem past.
 
We begonnen fel aan de wedstrijd en dat leverde ook snel resultaat op. Vanuit de verdediging stuurde Yanick met een vrije trap Casper over rechts de diepte in. Casper speelde een paar tegenstanders uit en verraste de keeper met een fraai schot vanaf de zijkant, de bal vloog over de keeper en viel via de binnenkant van de paal in het doel. Amper twee minuten later kwam er opnieuw een dieptepass, ditmaal van Emar, de bal bereikte Jairo en hij snelde naar het doel van tegenstander. De keeper kwam goed uit maar Jairo schoot knap onder hem door. Twee kansen, twee doelpunten, net zo effectief als Ajax tegen de afgelopen week. We bleven gedreven voetballen en dat betaalde zich even later opnieuw uit. Casper wist de bal in de verdediging van Acht te onderscheppen en met een boogbal over de keeper bracht hij de score op 3-0.
 
Maar daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld. De gasten gaven zich niet zomaar gewonnen en creëerden enkele kansen. Zo kwamen ze nog voor de rust zelfs nog terug tot 3-2 en bleef de spanning daarmee in de wedstrijd. Er werd het uiterste gevraagd van de spelers, er moest gevochten worden voor elke bal. Er waren regelmatig fysieke duels waarbij de scheidsrechter goed in gaten had wanneer het een schouderduw was en wanneer er een arm gebruikt werd. De duels waren stevig maar wel fair.
 
In de tweede helft bleven we goed en geconcentreerd voetballen. De tegenstander probeerde het via de flanken omdat het door het midden niet lukte, maar Tom, Yanick en Pim gaven hen weinig ruimte. Halverwege de tweede helft kregen we een kans om de wedstrijd te beslissen met een penalty wegens hands, maar de inzet van Jairo werd gekeerd door de goede keeper van VV Acht die even later ook een schot van Rafael knap wist te stoppen. Maar door goed te storen kon Casper even later de bal veroveren en alsnog de bevrijdende 4-2 scoren. En vlak voor tijd werd het ook nog 5-2 toen Casper op aangeven van Tim zijn vierde doelpunt kon maken en de eindstand op 5-2 bepaalde.
 
Het was een mooie wedstrijd en een verdiende overwinning. Maar het mooiste van alles is toch wel dat je kon zien dat er een echt team staat. Alle spelers hebben de hele wedstrijd zich volledig ingezet. Alle posities waren belangrijk, bijvoorbeeld Tomas als ballenafpakker, of Nils als gever van fijne passjes. Iedereen was positief en had er plezier in. Het was een genot om de jongens zo bezig te zien. Hopelijk houden ze de spirit zo vast, ook als het eens een wedstrijd tegen zit. Maar nu in ieder geval alle complimenten.

Groeten,
Marko
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!