26 september 2020 13:00

Scheidsrechter

Stan van den Eertwegh

Onbekend

Voor het eerst weer eens een thuiswedstrijd en wel tegen Margriet uit Oss. Een opponent waarvan we niet veel meer weten dan dat ze vorige week een nederlaag leden bij onze buren uit Heeswijk. We spreken af om van eigen kracht uit te gaan en waar mogelijk het initiatief te nemen. Kijken waar je jezelf bevind binnen de lijnen en waar de medespelers en tegenstanders zijn was een doelstelling die we graag zouden zien volbracht te worden. De bal was nauwelijks 1 minuut aan het rollen toen Jorn al een dot van een kans kreeg na een foutje achterin maar zijn poging ging over. Ook Margriet krijgt snel hierna een kans maar de voorzet komt niet verder dan tot bij Teun. Beide teams spelen opbouwend voetbal waardoor er zich een aardige wedstrijd ontvouwd. Jesse mag aanleggen voor een vrije trap na een overtreding op Ries maar zijn schot gaat recht op de keeper. We staan verdedigend goed maar kunnen in de voorste linie vooralsnog geen potten breken. Ook al staat de defensie als een huis toch blijft het waakzaam zijn voor de ballen die er tussendoor schieten. Ries zet een leuke aanval op en zijn pass is prima naar Cas die de bal niet onder controle weet te krijgen waardoor de keeper op kan treden. Ondanks dat we aardig spelen  komen we nog te vaak naar elkaar toe en lopen daardoor de ruimtes dicht. Joost komt een voetje te kort als de bal ,door Jorn, hard laag voor het doel word gespeeld, haalt Jens er in de rebound nog een corner uit. De corner word door Jorn perfect bij Joost op het hoofd geparkeerd en die tekent voor de 1-0. Even na onze treffer staan we ineens met 10 man op het veld als Jesse veel te laat komt en zijn tegenstander vol raakt blijft er voor de arbiter  maar een mogelijkheid over en dat is een gele prent en 10 minuten rust voor Jesse. De 10 minuten onder tal situatie word netje s verdeeld over 2 helften. We gaan de kleedkamer in met een redelijk tevreden gevoel en besluiten nog even te wachten met wisselen totdat we weer compleet zijn. Tips tijdens de rust waren vooral geduld bewaren en in 1e instantie de 5 resterende minuten met 10 man ongeschonden door komen. Er word nog gewezen op het dichtlopen van de ruimtes en tevens het verzoek de bal eens achter de laatste linie te leggen. Een vrije bal, na een paar speelminuten, van Jorn gat via Joost en een Oss been corner die word afgeslagen en dan moet Jens met een prima verdedigende actie orde op zaken stellen om het gevaar te beteugelen. Jesse zijn straf tijd zit er op en we wisselen meteen door Joost en Guus komen er uit en Lars en Stan komen er in. Kyan, die ook op de bank zit, geeft aan niet te spelen daar hij nog te veel last heeft. Met een ietwat andere  veldbezetting gaat het spel wat meer lopen en als Jorn een pracht pass op Sid geeft weet deze met een geplaatste boogbal de doelman te passeren en hebben we de 2-0 te pakken. Onze backs Raf en Bram kwijten zich voorbeeldig in hun taak en met de rugdekking van Guus en Jesse zit het stevig dicht getimmerd achterin.De volgende aanval is een fraaie als Cas  Ries weet te bereiken komt zijn voorzet bij Sid maar die komt in een ongelukkige botsing terecht en moet de piste verlaten. De rust pauze van Joost was zodoende van zeer korte duur als hij Sid weer moet vervangen. Onze laatste linie blijft solide maar als Teun uitglijdt word het even penibel maar hij weet nog net op tijd te herstellen. De interceptie van Stan is oké en als hij dan ook nog eens een lange solo er uit weet te persen en de 3-0 aantekent is dat helemaal oké. We spelen met nog een 10 minuten op de klok een gewonnen wedstrijd maar als Margriet de 3-1 weet te maken, na een bal die doorschiet, krijgen ze toch nog even de geest en komen we enigszins in de verdrukking. De vrije trap van Margriet net buiten de 16 word door Teun uit de bovenhoek geplukt. Joost komt in de eindfase 1op1 met de keeper maar weet niet te scoren en ook Lars had een dot van een kans om de score wat groter te doen uitvallen maar ook hij kwam de doelman niet voorbij. Nog een vrije trap na een overtreding op Ries was het slot akkoord en we kunnen er weer 3 punten bij  schrijven na een pot met vooral veel controle en een niet aflatende werklust. Fit blijven en zo door gaan is het devies.  Groeten de Leiding.