Goede start JO15-1

BMC JO15-1

0 - 3

Avesteyn JO15-1

Competitie

1e klasse 10

Datum

19 september 2020 13:00

Accommodatie

Sportpark De Brand
Groenstraat 12
5258 TH
Berlicum Nb
tel. 073-5031236

Een abrupt einde van afgelopen seizoen vanwege de bekende redenen deed alles een flinke tijd stil staan. Maar met 9 nieuwe spelers gaan we het nieuwe seizoen in zij het in een andere regio en komen we nu als 1e het Berlicumse BMC op ons pad tegen. Een oefenwedstrijd en 3 bekerpotjes ter voorbereiding met wisselende systemen en dito succes achter de rug gaan we ermee aan de slag. Onze jongens hebben al laten zien snelle leerlingen te zijn en willen dit tijdens deze ouverture ,graag in praktijk brengen. Bram moest vanwege ziekte verstek laten gaan en de tweeling Raf en Sid hadden niet getraind en begonnen op de bank. We spreken af het zelfde recept als de laatste 2 wedstrijden te hanteren. Het buitenspel zetten in praktijk brengen en in de omschakeling snel handelen en elkaar goed coachen. Na een gedegen warming up vangen we de wedstrijd aan op het hoofdveld van BMC. We spelen aardig maar vrij onrustig en komen goed weg als een slordigheidje achterin  niet word afgestraft. Jorn komt over rechts prima door en weet een fiks aantal verdedigers aan zich te binden maar het blijken er toch te veel te zijn om zijn actie tot een goed einde te brengen. De volgende mogelijk heden komen er voor eerst Cas en uit de rebound Joost maar beide schieten op de benen van de doelman. We spelen goed compact en komen tot een licht veldoverwicht. We krijgen een aantal corners te nemen maar deze worden veelal ter g van d 1e paal ingebracht waar dan weer niemand te bekennen was. De grootste kans tot dan aan toe komt op naam van de BMC spits die na een misverstand op het middenveld zo door kan lopen naar ons doel maar Teun kwijt zich uitstekend van zijn taak en voorkomt erger. We mogen nu wel wakker zijn en de focus zien te vinden. Aan de andere kant krijgt Lars een bal van de keeper pardoes in zijn voeten geschoten en zijn voortzetting komt voor doel en een verdediger van hen weet de bal nog over de achterlijn te schuiven. Met nog een paar minuten op de klok weet Jorn de bal bij Joost te krijgen die draait zich goed vrij en zijn schot zeilt net over de deklat. Stan weet de bal bij Lars te krijgen en die draait door en haalt met links keihard uit en dat is de keeper te machtig en zodoende kunnen we met een voorsprong de kleedkamer in.

Tijdens de rust worden de tekortkomingen doorgesproken, waarbij naar voren komt dat er sneller gehandeld zal moeten worden, we  veel secuurder in de opbouw moeten zijn en elkaar helpen in het zoeken en benutten van de ruimten op het veld. Kyan kon maar een helft spelen en werd vervangen door Raf waardoor Guus naar centraal ging.

 We blijven aanvankelijk voor de moeilijke oplossingen kiezen in het 2e bedrijf. Na een paar minuten komt Sid erin voor Cas. BMC kiest ervoor om spelers door te schuiven en hier hebben we het even lastig mee maar al snel hebben we de controle weer. De 2e goal komt op naam van Stan die ingespeeld word en in 1 rechte lijn naar het doel gaat en prima afrond. De 0-2 veranderd het spel aanzienlijk en er komt meer rust. BMC krijgt ook nog een flinke kans maar deze gaat naast. De combinaties lopen beter en de handelingssnelheid neemt toe. Een prachtige aanval opgezet door Joost en doorgevoerd door Lars komt voor het doel waar Jorn een teentje te kort komt om binnen te glijden. Het spel word wat ruwer en de prima leidende scheids, die aanvankelijk veel toeliet, besloot het wat korter te gaan houden. Na een potje vrij worstelen mocht Joost met geel voor 10 minuten vertrekken om zijn zonde te overdenken. Jesse begint rond de middenlijn aan een solo en laat alles en iedereen staan om met een droge schuiver de 0-3 te laten noteren. Sid weet na een leuke actie op rechts de bal vrij te maken voor een schot wat maar rakelings over gaat. Ons middenveld met Jens ,Stan en Jorn buffelt dat het een lust is en achterin blijft de poort op slot. Het laatste wapenfeit komt op naam van Lars die ziet dat zijn lobje net te kort is om de doelman te verontrusten. Een aardige aanvang van de competitie die nog voldoende verbeterpunten kent maar daar hebben we de trainingen voor. Groeten de Leiding.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!