21 december 2019 13:00

Scheidsrechter

Stan van den Eertwegh

Onbekend

21 -12 -19  de dag waarop het moest gaan gebeuren de alles beslissende wedstrijd tussen onze JO15-1 en SJO Helmondia Mulo de lijstaanvoeder al sinds geruime tijd. Een ploeg welke we goed hadden kunnenbeekijken daar we er vorige week in Helmond in het bekertoernooi tegen hadden gespeeld. Een lange bespreking vooraf was aan geen dovemans oren gericht want de focus was aanwezig. We weten enkele details en springen daar op in en geven mee dat er vandaag veel fysiek gevraagd zal worden we verzoeken de lange bal er uit te halen en geven mee dat er deze pot 100% concentratie zal moeten zijn. Ook nemen we mee dat ongeacht het resultaat van deze pot we een prima eerste seizoenshelft hebben gedraaid en we vandaag de kroon op al het harde werken kunnen zetten. Na alles goed doorgesproken te hebben rondde we een felle en intensieve warming up af ,waarin Jesse te veel last bleek te hebben van zijn rug en zodoende jammer genoeg af moest haken, om vervolgens de wedstrijd in te gaan. Bij aanvang van de partij was meteen duidelijk dat het hier niet om zo maar een potje ging en de massaal opgekomen supporters lieten van zich spreken doormiddel van licht en geluid. Dan vangen we de wedstrijd aan en SJO vliegt er meteen op en doet wat wij voornemens waren waardoor de hele wedstrijd meteen op scherp stond. Het spel gaat op en neer en Quinten wil Jack wegsteken maar zijn bal is te scherp. Ook SJO laat zich niet onbetuigd laat een hard schot los wat naast gaat. Na een minuut of 10 komen we er wat beter in en gaat een afstandsschot van Davy naast. Er werd enorm veel arbeid geleverd aan beide kansen en was dan ook te zien dat de nummers 1 en 2 hier tegen elkaar aan het spelen waren en elkaar geen duimbreed toegaven. SJO krijgt een serie corners te nemen en zorgen voor de nodige dreiging maar onze verdediging inclusief doelman staan als een huis. Als er op Stan een forse charge word uitgevoerd krijgen we een vrije trap waaruit we te weinig rendement halen. Een prachtige actie van Jack komt tot een einde in de handen van de keeper. De wedstrijd is volledig in balans met weinig kansen en veel goede verdedigende acties.  DE vele lange ballen die naar voren gepompt werden waren immer een prooi voor ofwel Sander ofwel Quinten. Een slippertje achterin bij SJO zorgt er voor dat Mink, die tot dan toe niet geweldig in de wedstrijd zat, er tussen door glipte zijn lichaam goed gebruikte en er met een uiterste krachtsinspanning de 1-0 aan tekende. Jack weet het net ook nog te vinden maar vanwege buitenspel kon zijn doelpunt niet worden gehonoreerd. Als een speler van SJO het nodig vind om vol op Rion door te gaan word hem een gele kaart getoond en mag hij 10 minuten over zijn zonde gaan nadenken. Altijd lekker om met een voorsprong de rust in te gaan maar ook met de wetenschap dat er nog 35 zware minuten achteraan gaan komen. Er word besloten nog geen wijzigingen aan te brengen en er word gewezen op het feit dat hun nog een 8 a 9 minuten met een man minder staan en er dus volle bak op te vliegen meteen na rust. Het enige wat we verder nog mee kunnen delen is dit niveau vast te houden. Vrijwel vanaf de aftrap doet SJO wat wij voor ogen hadden en mogen we niet klagen als de inzet naast onze goal hobbelt. Even later doet zich een enorme kans voor maar dan weet Rion met een geweldige redding erger te voorkomen. Weer krijgen we een vrije trap en ditmaal is Davy de nemer maar ook deze inzet komt niet tot het gewenste resultaat. Jack weet weer te scoren maar ok ditmaal gaat de treffer niet de boeken in omdat hij vanuit buitenspelpositie vertrok. We komen in een fase waarin SJO veel druk geeft en een 6 tal hoekschoppen te nemen krijgt die voor veel gevaar zorgen maar steeds staan we achterin dusdanig goed dat we er onderuit kunnen komen. Als de bal bij toeval in Davy’s voeten terecht komt is zijn inzet prima maar helaas naast. Onze tegenstander begint steeds opportunistischer te spelen met veel kracht wat wederom tot een 10 minuten uitsluiting leid als Stan bruut onderuit word gehaald.  De aanslag werd Staan te machtig en Jorn kwam hem vervangen. Jack kan niet meer verder en Joost komt hem vervangen. Mink komt hierdoor op linksbuiten te staan en weet daar ook wel raad mee als hij door Tjeu diep word gestuurd word hij nog bijgehaald waardoor hij Joost net niet kan aanspelen. Het spe[ word steeds intensiever en er moeten alle zeilen worden bijgezet om het droog te houden. We zien geen mogelijkheden om verdere wissels door te voeren. Als we een corner krijgen geeft Davy aan en is het Mink die de verlossende 2-0 maakt. Wat hierna allemaal gebeurde had niet zo heel veel meer met voetballen te maken en de keeper werd ook nog met rood van het veld gestuurd na aanmerkingen op de scheidsrechter. Met nog een paar minuten te gaan moest er een veldspeler op doel maar deze werd niet meer getest. Waarna het feestgedruis kon losbarsten en de boys een wel verdiend kampioenschap konden vieren, gevolgd door een mooie toespraak van voorzitter Wilson en de daarbij behorende vaantjes voor een ieder en natuurlijk een traktatie. . RION-TJEU-JESSE -EGY- MATTIE- TIM -SANDER-JORN-JENS-JACK-STAN -QUINTEN- RIES -DAVY-JOOST EN MINK van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. Supporters bedankt voor jullie steun.