Datum

16 november 2019 13:00

Accommodatie

Onbekend

Op deze mooie maar frisse zaterdag werd koers gezet richting Boekel om daar de plaatselijke JO15-1 tegemoet te treden, een team dat 1 plekje boven ons staat en zodoende een geduchte opponent. Tjeu is afwezig vandaag vanwege andere verplichtingen en Mattie moet na de rust met de JO17-1 mee gaan spelen dus die start basis. Na enig puzzelwerk komen we bij de wissels Egy, Ries ,Jens en Quinten uit. Van te voren maken we weer afspraken en vragen we de mindset op overwinnen te zetten we kunnen uitgaan van een pittige pot gezien de krachtsverhoudingen op de ranglijst. We vragen van Mink en Davy, die met hun verkeerde been op zowel links als rechts staan, te trachten naar binnen te komen en zo een schietkans te  krijgen. Verder kunnen we snel handelen wel op prijs stellen en ook coaching en met beweging zonder bal hebben wij geen moeite. Na een gedegen warming up kunnen we onze kunsten laten zien op een goed bespeelbaar hoofdveld. Al een oranje tornado vangen we het spel aan en overrompelen Boekel Sport volledig. Vanaf minuut een rijgen de kansen zich aaneen te starten met de bal van Tim die goed werd doorgespeeld door Jack maar bij de keeper eindigde. Weer een paar tellen later een pracht actie van Staan die de bal panklaar legde voor Joost die in kwam glijden maar de bal op een haar na miste en ook de volgende pass van Stan op Mink trof geen doel. We kunnen vanaf de zijkant tevreden kijken naar de uitvoering en zien dat de ploeg de goede focus heeft om hier een lekkere wedstrijd van te gaan maken. Er komen nog wat hele en halve kansen langs en Boekel Sport heeft moeite om ons aanvalsspel te beteugelen. Jorn en Tim leveren een paar prima voorzetten af die niet op waarde geschat werden maar even later komt de 0-1 er toch als we een vrije trap nemen zet Davy die in op het hoofd van Mattie die op zijn beurt de bal doorkopt op Stan welke een niet te missen assist in huis heeft waar Mink zijn voet enkel nog maar tegenaan hoefde te plaatsen. Een meer dan verdiende voorsprong gezien het spelpeil nu is het zaak deze verder uit te bouwen. Dit proberen we met man en macht en met herhaaldelijk prima spel maar het wil niet zo lukken om de trekker over te halen en de marge wat groter te maken. We zijn bij vlagen onfortuinlijk en soms zit het ook domweg tegen want de kansen zijn legio en er moet echt meer uitgehaald worden dan wat er tot nu toe op de teller staat. Mink alleen al kreeg een aantal prima kansen maar was wat onfortuinlijk in zijn afwerking en ook als hij bij een uitbraak alles goed doet schuift hij de bal naast het doel. De laatste paar minuten mogen we met 10 man verder als Davy wat al te heftig reageert als er eerst geen overtreding op hem werd gefloten vond de scheidsrechter van dienst zijn reactie iets te gortig en mocht hij 10 minuten afkoelen. Dat dit vervelend is en schade kan toebrengen aan je team behoeft verder geen betoog. Met de kleinst mogelijke voorsprong ging het richting kleedkamer waar we stellen kunnen dat we wel tevreden kunnen zijn over de uitvoering maar wat minder over de afwerking. Een 3 a 4- 0 voorsprong zo een goede afspiegeling van het vertoonde spel zijn geweest. We attenderen er nog even op dat de laatste man van hun niet te ver door mag komen en Egy komt Mattie als voorstopper vervangen waarmee de organisatie blijft wat het is. Davy was er al uit maar zal na zijn tijdstraf ook eruit blijven en na 8 minuten vervangen worden door Ries en Quinten lost Jack af. We beginnen weer aardig en de 1e kans is voor Stan die goed doorgaat en op de doelman stuit. De organisatie loopt nog niet naar wens en Boekel Sport heeft het gevoel dat er wel wat in zit voor hun en schakelen een paar tandjes bij. We komen enigszins in de verdrukking zonder dat Boekel Sport echt tot doelrijpe kansen komt. Het 1e kwartier gaat gelijk op en er gebeuren weinig noemenswaardige dingen maar daarna trekken we het spel weer naar ons toe. Het spel verruwd wat en er volgen een aantal overtredingen die door de prima leidende scheidsrechter op waarde werden geschat. Als er achter gevaar dreigt zijn er altijd wel Jesse of Egy ,ondersteund door Rion en Tim die het tij weten te keren en zo via Sander die de verdedigende middenveld positie invult het spel voort zet in voorwaartse richting. We spelen een lastige wedstrijd doordat we Boekel Sport veel te lang in de wedstrijd laten en de marge niet uit te breiden. Als dat toch dreigt te gebeuren komt de weer ingevallen Jack ,voor Stan, zijn boogballetje over de keeper niet op het bord want hij scoort in buitenspel positie. Mink werd een paar minuten voor tijd nog ingewisseld door Davy. Met nog een minuut of wat op de klok komt er nog een corner voor ons waar Davy achter plaats neemt en zijn inzet gaat over alles en iedereen heen maar Ries weet de bal achterin op te pikken en drukt af en maakt de bevrijdende 0-2 waarna vrijwel meteen het eindsignaal klinkt en we weer 3 punten aan ons conto konden toevoegen. Een grootse wedstrijd Qua veldspel en iets minder Qua afronding maar een flinke dosis werklust en vechtlust is ook een vereiste waaraan uitstekend werd voldaan vandaag. Groeten de Leiding.