Datum

7 december 2019 13:30

Accommodatie

Onbekend

Op deze druilerige zaterdag 7 december was het zaak om 3 punten op te gaan halen in Sint Oedenrode om zodoende in de race te blijven voor wat betreft de koppositie. Jasper is wegens ziekte afwezig vandaag. We gaan er met een wat ongewone opstelling ,trachten het beste er te van gaan maken. Door compact te blijven staan en de bal het werk te gaan laten doen. Waarvoor we het meest moeten waken vandaag is het onderschatten van onze tegenstander. We beginnen in de beginformatie:

Mink       Joost        Ries

Jack      Jens

Sander

Jorn   Quinten  Mattie  Tim

Reservespelers zijn Davy Stan Egy Jesse en Tjeu.

Een redelijke warming up werd er afgewerkt waarbij Rion bij het afwerken op doel last van zijn enkel kreeg maar gelukkig kon hij zijn doel toch verdedigen. De wedstrijd vangen we aan met slap spel en hebben we de grootste moeite om de bal binnen de gelederen te houden. De passing laat behoorlijk te wensen over en we mogen dan ook niet ontevreden zijn als Sander een voorzet produceert welke over de keeper zeilt en binnen valt. Jens weet de bal voorwaarts te krijgen richting Jack maar die kan de pass niet belopen. Ook Jorn zijn inspeelbal komt niet aan als de bal dan wel op maat is voor Mink weet die de kans niet  te verzilveren. Jorn laat een venijnig schot los wat door de keeper met moeite kan worden gepakt. Als Mink over de linkerkant de achterlijn haalt is zijn voorzet goed maar moet Ries de bal in 1 keernemen en dat is niet gemakkelijk en de bal gaat dan ook naast. Mattie test de doelman met een kopbal uit een hoekschop maar de keeper staat op zijn post. We blijven het onszelf maar steeds lastig maken door veel onzorgvuldigheid in ons spel. Ries vind Joost en ook zijn inzet komt niet tot een treffer. Als we al lastig spelen en we gaan dan ook achterin nog foutjes maken dan word het wel erg lastig en als Rion de bal inspeelt en deze komt bij een Rhode speler dan mogen we van geluk spreken dat de bal naast ons doel hobbelt. We kunnen bij rust dan ook niet tevreden zijn over het gebodene. Dat de passing en het slordige spel debet zijn aan de ruststand is dan ook een understatement. We spreken dan ook af er niet een maar meerdere tandjes bij op te doen en als wij beter  gaan spelen kunnen we ook de zwaktes bij de tegenstander beter bloot leggen. We gaan de wisselcarrousel in  met Stan voor Jack, Egy voor Sander, Tjeu voor Tim, Jesse voor Quinten en Joost word vervangen door Davy die op links gaat spelen waardoor Mink naar de spitspositie verhuisd. De 5 heren die in deel 1 op de bank zaten wisten het nodige commentaar te leveren waardoor we de de afspraak maakten dat zij het in deel 2 dan maar eens moesten laten zien.  We vangen de 2e helft aan en na 3 minuten komen ze hun afspraak al na als Stan Davy bediend is het meteen 0-2. Een paar tellen later zijn het weer Davy e n Stan die een aanval op zetten en Mink in staat stellen te scoren maar die komt een teennagel te kort om bij de bal te kunnen. Mink neemt een vrije trap na een overtreding op Ries en zijn inzet komt op de kop van Mattie en daarna is die een prooi voor de doelman. Nu gaat even heel snel voor wat betreft het scoren als eerst Mink op aangeven van Davy en niet veel later Stan uit een prachtige steekpass van Egy het net weten te vinden staat het meteen 0-4. Mink en Mattie gaan naar de kant en Quinten en Joost komen er weer terug in. We zitten nu in een fase waarin de kansen zich aaneen rijgen en Rode murw geslagen is het wachten is op meer. En meer komt er als Tjeu de bal voorgeeft en de keeper de bal lost staat Davy al klaar om de 0-5 er in te tikken. Het meest curieuze moment van de wedstrijd dient zich aan als Stan van afstand schiet gaat de bal van binnenkant paal naar binnenkant paal en caramboleert weer het veld in. Er komen steeds meer vrije trappen daar Rhode het niet meer bij kan benen en herhaaldelijk aan de rem moet trekken. Davy neemt van links een vrije trap en snijd hem prima aan en er komen 3 man inlopen mar geen van hen weet de bal te toucheren. Jorn en Egy krijgen nog een paar aardige mogelijkheden en plotsklaps gaat de bal richting ons doel maar daar staat Rion op zijn post en weet erger te voorkomen. Met de ruime marge op het bord komt er gaande weg ook meer rust in ons spel wat het voetballen weer ten goede komt. Een combinatie over de rechtervleugel waar Jens ,Ries en Tjeu bij betrokken waren werd door Tjeu met een wippertje tot doelpunt gekroond. Jesse moet op onze helft middels een sliding voorkomen dat de uitbraak ,door Rhode geplaatst, niets opleverde. Als slotstuk weet Joost in de allerlaatste minuut ook zijn goaltje mee te pikken als hij ,uit een hoekschop van Davy, raak schiet. Ondanks alle beslommeringen van vandaag toch nog een ruime uitslag weten te bewerkstellingen. Met nog 1 competitie wedstrijd te gaan nog alles in eigen hand en we hopen dan ook dat we op 21 december ,als we thuis tegen SJO/Helmondia onze kampioenswedstrijd gaan spelen, op veel support van uit Avesteyn. Groeten de Leiding.